Ο Υπουργός Άμυνας παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο ποσότητα τροφίμων για τις ανάγκες των Κοινωνικών Παντοπωλείων

Ο Υπουργός Άμυνας παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο ποσότητα τροφίμων για τις ανάγκες των Κοινωνικών Παντοπωλείων

Ο Υπουργός Άμυνας παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο ποσότητα τροφίμων για τις ανάγκες των Κοινωνικών Παντοπωλείων

Παραδόθηκε την Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014, ποσότητα τροφίμων που συνέλεξαν, στο πλαίσιο της παγκύπριας εκστρατείας, το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά, για την κάλυψη αναγκών των Κοινωνικών Παντοπωλείων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της IV ΤΑΞ, στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού», στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη, του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου, και του Επίτροπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαίδης, ανέφερε ότι:

«Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων, που είναι μέρες αγάπης και προσφοράς, το Υπουργείο Άμυνας συμπαραστέκεται έμπρακτα στις χιλιάδες των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, αναγνωρίζουν και προωθούν την έννοια της κοινωνικής προσφοράς και καθημερινά βρίσκονται δίπλα στον πολίτη, δίπλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε περιπτώσεις πυρκαγιών, πλημμύρων, όπως και η πρόσφατη στη Λάρνακα.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ολοκληρώσει μια παγκύπρια εκστρατεία συλλογής τροφίμων, με σκοπό την ενίσχυση του έργου των Κοινωνικών Παντοπωλείων του τόπου μας, με την εθελοντική συνδρομή τόσο του στρατιωτικού όσο και του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς.

Αναγνωρίζοντας τον πολυδιάστατο ρόλο, αλλά και την ανεκτίμητη προσφορά της Εκκλησίας της Κύπρου στη διατήρηση και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της μέριμνας για τον συνάνθρωπο, παραδίδουμε στον Μακαριότατο το προϊόν αυτής της εκστρατείας για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Τέλος, απευθυνόμενος στο προσωπικό ο κ. Υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς για την ευαισθησία που επιδεικνύουν με κάθε ευκαιρία, προσφέροντας εθελοντικά το περίσσευμά τους για να στηρίξουν τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη».

Στις επόμενες μέρες, ποσότητες τροφίμων θα παραδοθούν, επίσης, σε όλες τις πόλεις αλλά και σε κοινότητες ώστε να διατεθούν στα κατά τόπους Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Πηγή: inews.com.cy

Print Friendly, PDF & Email

Share this post