Θλίψη και καταδίκη εκφράζει ο Μακαριώτατος για τη βεβήλωση του τεμένους στην Δένεια

Τέμενος Δένεια

Θλίψη και καταδίκη εκφράζει ο Μακαριώτατος για τη βεβήλωση του τεμένους στην Δένεια

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’ εκφράζει «θλίψη και απερίφραστη καταδίκη για το ατυχές γεγονός της απόπειρας κατεδάφισης από νυκτοβάτες του μουσουλμανικού τεμένους της κοινότητας Δένειας που έλαβε χώραν στις 19 Ιανουαρίου και ενώ το τζαμί βρισκόταν υπό αναστήλωση από τις αρχές Ιανουαρίου του 2013».

Με γραπτή του ανακοίνωση ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, «εκφράζει την ευχή όπως οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας εντοπίσουν και συλλάβουν το συντομότερο τους δράστες της βέβηλης πράξης και τους προσάξουν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ο Μακαριώτατος, «απεύχεται όπως η ανωτέρω θλιβερή ενέργεια, υποσκάψει το κλίμα σεβασμού και ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των χριστιανών και μουσουλμάνων κατοίκων της Κύπρου, για την επίτευξην του οποίου εργάζεται».

Η Εκκλησία της Κύπρου, αναφέρει ο Προκαθήμενός της, «ως κατά συρροήν θύμα πράξεων βεβήλωσης ιερών χώρων λατρείας στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου από το 1974, στέκεται θεματοφύλακας όλων των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ευρωπαϊκών αρχών δικαίου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post