Εορτασμός των Θεοφανείων στην Καρπασία

Εορτασμός των Θεοφανείων στην Καρπασία

Εορτασμός των Θεοφανείων στην Καρπασία

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης τελέστηκε και φέτος, ανήμερα των Φώτων, για δεύτερη φορά μετά την τουρκική εισβολή και την κατάληψη της Καρπασίας, η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στην κοινότητα της Αγίας Τριάδας Αιγιαλούσης.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού, που έλαβαν χώρα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος, στην ομώνυμη κοινότητα της Καρπασίας, προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, συμαπαραστατούμενος από τους ιερείς των εγκλωβισμένων της Καρπασίας π. Ζαχαρία και π. Κωνσταντίνο.

Πλήθη πιστών, με προεξάρχοντες τους λιγοστούς, αλλά ηρωικούς εγκλωβισμένους της χερσονήσου, καθώς και αρκετοί Καρπασίτες, από τις ελεύθερες περιοχές, κατέκλισαν την εκκλησία της Αγίας Τριάδος και με θρησκευτική ευλάβεια, συναισθηματική ένταση, δάκρυα ελπίδος, ιερό δέος και πνευματική κατάνυξη, μετείχαν στην Ευχαριστιακή Σύναξη και την τέλεση του Αγιασμού.

Μετά το τέλος των Ιερών Ακολουθιών στην Αγία Τριάδα πραγματοποιήθηκε, από τον Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, ο καθαγιασμός των υδάτων με την ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα δίπλα από τον ιστορικό χώρο της εκκλησίας του Αγίου Θέρισου.

Αρκετοί ήταν οι κολυμβητές, οι οποίοι αψήφησαν το κρύο και έπεσαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Σταυρό από την θάλασσα, μεταξύ των οποίων και ένας 10χρονος μαθητής.

του Λουκά Παναγιώτου

Έκθεση φωτογραφιών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post