Αρχιεπίσκοπος: Έργο ζωής ο νέος ναός Τάλας

Τάλα

Αρχιεπίσκοπος: Έργο ζωής ο νέος ναός Τάλας

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο (2012) ο Ιερός Ναός που ανεγείρεται στην κοινότητα Τάλα στην Πάφο, θα είναι έτοιμος και θα τελεστούν τα εγκαίνια του. Αυτό εκτίμησε η Α.Μ. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μιλώντας αποκλειστικά στο pafosnet.com και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το μέγεθος του ναού και η ποιότητα της κατασκευής θα συντείνουν ώστε οι πιστοί της Τάλας και των γύρω περιοχών να εξυπηρετούνται από τη νέα Εκκλησία για αιώνες, κατά την έκφραση του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ τόνισε επίσης ότι η παλαιά Εκκλησία της Τάλας της Αγίας Αικατερίνης είναι κτίσμα του 15ου αιώνα και εξυπηρέτησε όλους αυτούς τους αιώνες τον πληθυσμό της Τάλας. Οι συνθήκες ωστόσο άλλαξαν, παρατήρησε, για αυτό και η κοινότητα αυτή χρειαζόταν πλέον ένα νέο ιερό ναό που να ανταποκρίνεται στις σημερινές εκκλησιαστικές ανάγκες των πιστών.

« Θα είναι αφιερωμένη στη Γέννηση του Σωτήρος Χριστού», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, « και αποτελεί έργο που για πολλά χρόνια ονειρευόμουνα να προσφέρω στο χωριό μου. Ήρθε η ώρα που ο Θεός μας αξίωσε να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επεσήμανε ότι το έργο δεν αποτελεί, επί της ουσίας μια απλή εκκλησία, αλλά ένα σύμπλεγμα έργων.

«Ξεκινά στο ισόγειο με ένα χώρο στάθμευσης 60 αυτοκινήτων» εξήγησε, « ενώ στον επάνω όροφο υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, οικία του ιερέως, γραφεία, αποθήκες και δημόσια αποχωρητήρια. Ευρισκόμενος ο νέος ναός που χτίζουμε στο κέντρο του χωριού, θέλαμε να αποτελεί και χώρο παροχής υπηρεσιών σε όσους έρχονται στην Τάλα όχι μόνο για εκκλησιασμό, αλλά και για να χαρούν το κέντρο της κοινότητας, τα κέντρα αναψυχής και τις άλλες υπηρεσίες».

Ο ναός της Γέννησης του Σωτήρος Χριστού, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, αποτελεί ένα έργο σύγχρονης κατεύθυνσης, με εκκλησιαστικό, πολιτιστικό και κοινωνικό ρόλο. Εξέφρασε δε την ικανοποίηση του γιατί με την έγκριση του Μητροπολίτη Πάφου μπόρεσε να υλοποιήσει ένα τέτοιο έργο στη γενέτειρα του.

της Ντόρας Χριστοδούλου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post