Δήλωση της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ.Χρυσοστόμου

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Δήλωση της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ.Χρυσοστόμου

Επειδή κάποιοι, κακόπιστα, παρεξήγησαν και παρερμήνευσαν τις δηλώσεις μας, ταυτίζοντάς μας μάλιστα -αν είναι δυνατό- με το ΕΛΑΜ, επιθυμούμε κατά τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να καταστήσουμε σαφές, και να ξεκαθαρίσουμε για πολλοστή φορά, ότι η Εκκλησία, και εμείς ο ίδιος προσωπικά, ούτε ταυτιζόμαστε, ούτε εντασσόμαστε, ούτε και υποστηρίζουμε, οποιεσδήποτε κομματικές, περιθωριακές κλπ. θέσεις, απόψεις και ιδέες.

Αντίθετα, με θρησκευτική ευλάβεια στεκόμαστε πέρα και πάνω από κόμματα, πρόσωπα, ρεύματα και ιδεολογίες. Και τούτο, γιατί η Εκκλησία -ως ιερός θεσμός- ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι, πάνω από τα κόμματα και τις εγκόσμιες καταστάσεις.

Αναφερθήκαμε, στις δηλώσεις μας, στο σοβαρό θέμα της λαθρομετανάστευσης στον τόπο μας, θέλοντας ακριβώς να επικρίνουμε τη χαλαρή και ανεπαρκή αντιμετώπιση, που τούτο τυγχάνει. Ασφαλέστατα, κάθε καλόπιστος άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι δεν στραφήκαμε -και ασφαλώς δεν στρεφόμαστε- εναντίον οποιουδήποτε συνανθρώπου μας, ο οποίος, σε τελευταία ανάλυση, είναι και αυτός δημιούργημα του Θεού. Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, και πάλι ότι εκείνο, που καυστηριάσαμε, με τις δηλώσεις μας, ήταν -και είναι- η χαλαρή και ανεπαρκής αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Κατά συνέπεια, τονίζουμε και πάλι ότι όποιοι, για οποιουσδήποτε δικούς τους λόγους, επιθυμούν, ή και προσπαθούν, να μας συνδέσουν με το ΕΛΑΜ, το ολιγότερο που πράττουν είναι να παραποιούν την αλήθεια και να προσπαθούν να αλιεύσουν σε θολά νερά.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
30 Δεκεμβρίου 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post