Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου για την εκλογή Obama

Obama

Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου για την εκλογή Obama

6 Νοεμβρίου 2008

Την πεποίθηση ότι ο νεοεκλεγείς αμερικανός Πρόεδρος κ. Μπάρακ Ομπάμα θα προσφέρει αφειδώλευτα ό,τι εξαρτάται από τον ίδιο για την Κύπρο, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β\’, προσθέτοντας ότι θέλει να πιστεύει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα βοηθήσει την Κύπρο μέσα στα πλαίσια του δυνατού.

Χαρακτήρισε ακόμη τον κ. Ομπάμα ως: «ένα χαρισματικό ηγέτη». «Είναι νέος άνθρωπος με πολλά οράματα. Αν κρίνω από το πρόγραμμα του θέλει να βγάλει την Αμερική από κάποια αδιέξοδα, θέλει να συναντήσει αρχηγούς κρατών που έχουν προβλήματα με τις ΗΠΑ και θέλω να πιστεύω ότι ξεκινά μια νέα ζωή στην Αμερική».
Παράλληλα, ο Κύπρου Χρυσόστομος, υπογράμμισε με έμφαση ότι: «εκείνοι που εμφάνισαν πραγματικά και σωστοί αλλά και ανώτεροι άνθρωποι είναι ο αμερικάνικος λαός που αδιαφόρησε αν είναι άλλου χρώματος ο νέος Πρόεδρος ή αν προέρχεται από κάποια άσημη οικογένεια, κλπ. Ψήφισαν μέσα σε πλαίσια δημοκρατικά γιατί είδαν ότι ο Ομπάμα είναι εκείνος που θα βοηθήσει και την Αμερική, αλλά και όλο τον κόσμο ως η πρώτη υπερδύναμη στο κόσμο».
Σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα βοηθήσει και την Κύπρο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε: «Θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσει μέσα στα πλαίσια του δυνατού γιατί δεν θέλω να εθελοτυφλώ. Τα πάντα για την εξωτερική πολιτική πηγάζουν από το Πεντάγωνο και όχι από το Λευκό Οίκο. Ό,τι εξαρτάται από τον ίδιο πιστεύω ότι αφειδώλευτα θα το προσφέρει. Κάποιο ρόλο ασφαλώς διαδραματίζει ο Λευκός Οίκος, αλλά έχετε υπόψη ότι οι σχεδιασμοί βγαίνουν από το Πεντάγωνο και όχι από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post