Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου της εντός των τειχών Λευκωσίας

Ιερός ναός Αγίου Κασσιανού Λευκωσίας

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου της εντός των τειχών Λευκωσίας

Τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015, στις 5:00 μ.μ. τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Κασσιανού Λευκωσίας Μέγας Εσπερινός επί τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Στην Κατεχόμενη Λευκωσία υπάρχει παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, πλησίον των Δημοτικών Σχολείων Αγίου Κασσιανού, το οποίο κάηκε με την τουρκική εισβολή του 1974.

Στρατιώτες κατόρθωσαν να σώσουν άγιες εικόνες, ανάμεσα στις οποίες και η μεγάλης αξίας εικόνα του Αγίου, που βρίσκεται τώρα στο Καθολικό της Μονής Μαχαιρά.

Με την ευκαιρία του Εσπερινού, και κατόπιν παρακλήσεως του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, μεταφέρθηκε στο ναό αντίγραφο της ιερής εικόνας.

 Εκφράζονται θερμές ευχαριστίες από την εκκλησιαστική επιτροπή του ιερού ναού του αγίου Κασσιανού, αφού το αντίγραφο θα παραμένει πλέον στην εκκλησία αυτή, γειτονική του παρεκκλησιού του Αγίου Γεωργίου.

Έτσι οι πιστοί και όσοι παλαιότερα εκκλησιάζονταν στο παρεκκλήσι του αγίου Γεωργίου θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνούν την εικόνα του Αγίου στον ναό του αγίου Κασσιανού.

Παλαιότεροι κάτοικοι της ενορίας μνημόνευσαν με αγάπη τον πατέρα Δωρόθεο, που ενθυμούνται ως τον τελευταίο ιερέα του Αγίου Γεωργίου, τον Άδωνη Αναστασιάδη, ιεροψάλτη, τον Φιλοθέου, νεωκόρο και τον ζώντα ιεροψάλτη Ανδρέα Παπαίωάννου.

Του Στυλιανού Παπαντωνίου, προέδρου της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Κασσιανού Λευκωσίας.

******************************************

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου στην κατεχόμενη εντός των τειχών Λευκωσία εορτάζει τον Άγιο Γεώργιο στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2015.

Τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015, η ώρα 5.00 μ.μ. θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Κασσιανό στη Λευκωσία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου.

Την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο ιερό ναό.

Καλούνται οι πιστοί, και ιδιαίτερα οι εκτοπισμένοι της εντός των τειχών Λευκωσίας, να συμμετάσχουν στον εορτασμό.

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή,
Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Λευκωσίας

Έκθεση φωτογραφιών

Ιερός ναός Αγίου Κασσιανού Λευκωσίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post