Χειροτονία και Ενθρόνιση Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Χειροτονία και Ενθρόνιση Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Χειροτονία και Ενθρόνιση Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Το Σαββάτο 29 Μαρτίου 2008 έγινε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη η τελετή του  Μηνύματος για την εκλογή του εψηφισμένου Χωρεπισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Την επομένη μέρα, την Κυριακή 30 Μαρτίου, χειροτονήθηκε σε Χωρεπίσκοπο Μεσαορίας. Η χειροτονία του τελέστηκε στον ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας Παλουριωτίσσης στη Λευκωσία, προϊσταμένου της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.


Ο Μακαριώτατος προσφωνώντας το νέο βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, διακήρυξε ότι όλοι όσοι αποτελούν τη διοικούσα Εκκλησία, σε συνεργασία με την Οικογένεια,  με το Υπουργείο Παιδείας και  όλους τους Φορείς της Πατρίδας μας, είναι ανάγκη να αγωνισθούμε ώστε να σώσουμε τη νεολαία μας από τα ασύδοτα  και ψυχοφθόρα ρεύματα της Δύσεως και να αναλάβουμε με ζώπυρη αγάπη,  μια έντονη πνευματική σταυροφορία, για να της εμπνεύσουμε την αφοσίωση προς τις ανώτερες αξίες της ζωής, όπως είναι η αρετή της  αγνότητας,   το όραμα μιας ευτυχισμένης οικογένειας, η  ελευθερία της πατρίδας,  τα χριστιανικά βιώματα της  ζωής  και  προ πάντων η πίστη και η   προσδοκία της  αιωνιότητας. Επίσης, ο Μακαριώτατος, διεμήνυσε πως η Εκκλησία, ακολουθούσα τη χρεωστική  ιστορική και εθνική της παράδοση, θα συνεχίσει με σθένος τον αγώνα Της, μέχρις ότου ελευθερωθούν τα σκλαβωμένα εδάφη μας, οι ναοί και τα μοναστήρια μας και μέχρις ότου επιστρέψει και ο τελευταίος πρόσφυγας στην πατρογονική του εστία.
Στον ενθρονιστήριο του λόγο ο Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας κ.Γρηγόριος ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να αφουγκραστούμε την αγωνία, τον πόνο και τα αδιέξοδα των παιδιών, να προσευχηθούμε γι’ αυτά και να τους συμπαρασταθούμε εμπράκτως με κατανόηση και στοργή. Αναφερόμενος στο Εθνικό μας πρόβλημα, εξέφρασε τη διάθεση να εργαστεί για την διεκδίκηση της κατεχόμενης Μεσαορίας, αλλά και κάθε τουρκοπατημένης γης.
Ο Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας, μετά την Θεία Λειτουργία, δεχόταν τις συγχαρητήριες ευχές επισήμων και λαού, τόσο στον ιερό ναό μέχρι το μεσημέρι  όσο και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή κατά τις απογευματινές ώρες.

 

ΑΡΧΕΙΑ

Προσφώνηση τού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου κατά τη χειροτονία τού Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου

Λόγος του Χωρεπισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post