Εορτασμός του Αγίου Δημητριανού, Επισκόπου Χύτρων (Κυθρέας), 5-8 Νοεμβρίου 2015

Ο Άγιος Δημητριανός

Εορτασμός του Αγίου Δημητριανού, Επισκόπου Χύτρων (Κυθρέας), 5-8 Νοεμβρίου 2015

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές των Ενοριών της Κυθρέας, ο Δήμος Κυθρέας, το Προσφυγικό Σωματείο “Οι Χύτροι” και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κυθρέας, προσκαλούν τους εκτοπισμένους Κυθρεώτες των κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής των Χύτρων και όλους τους πιστούς στην πανήγυρι του Αγίου Δημητριανού, Επισκόπου Χύτρων (Κυθρέας).

Την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, ώρα 4:30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ι. ν. Παναγίας Ευαγγελίστριας, στην Παλλουριώτισσα, όπου φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητριανού.

Το πρωί της Παρασκευής, 6 Νοεμβρίου 2015, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό.

Του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Προσκαλούνται οι χριστιανοί να συμμετάσχουν στην εορτή της μνήμης του Αγίου Δημητριανού, τον οποίο παρακαλούμε να πρεσβεύει προς τον Τριαδικό Θεό για όλους μας και υπέρ της απελευθερώσεως της πατρώας γης μας από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015, το πρωί, θα τελεστεί όρθρος και θ. Λειτουργία στον ι. ν. Αγίας Μαρίνας στην κατεχόμενη Κυθρέα, όπου και θα εορτάσουμε τον Άγιο Δημητριανό και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ της Κυθρέας.

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές των Ενοριών της Κυθρέας.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post