Εσπερινός Αγίου Δημητρίου στο Καϊμακλί (25 Οκτωβρίου 2015)

Εσπερινός Αγίου Δημητρίου στο Καϊμακλί

Εσπερινός Αγίου Δημητρίου στο Καϊμακλί (25 Οκτωβρίου 2015)

Την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στον ι.ν. Αγίας Βαρβάρας Καϊμακλίου, αφού δεν επιτράπηκε ο εκκλησιασμός στον ι.ν. Αγίου Δημητρίου του κατεχόμενου Καϊμακλίου.

Ο Θεοφιλέστατος, στο κήρυγμά του, συνεχάρη τους παρόντες εκτοπισμένους αδελφούς που, αν και εορτάζουν στην προσφυγιά τον Άγιο Δημήτριο, διατηρούν τη νοσταλγία και τη μνήμη των εορτών και των παραδόσεων που είχαν στο χωριό τους πριν την εισβολή του 1974.

Αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, ο οποίος, με δυνατή και σταθερή πίστη δεν απαρνήθηκε τον Χριστό. Εκείνη την εποχή η χριστιανική ομολογία έφερνε το θάνατο δια των φρικτών φυσικών βασανηστηρίων. Σήμερα, αν και ζούμε σε συνθήκες εξωτερικής ελευθερίας, ο πόλεμος με τις απατηλές και ματαιόδοξες απολαύσεις αυτού του κόσμου είναι ασταμάτητος και πάρα πολύ δύσκολος.

Ας ακολουθήσουμε, όμως, το παράδειγμα του Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου, ο οποίος, ως υπέρμαχος της Ορδόδοξης πίστης στάθηκε δυνατός μπροστά στις προσφορές αυτού του μάταιου κόσμου.

Μετά την τέλεση του Εσπερινού ακολούθησε έκθεση φωτογραφίας με στοιχεία για την κατεχόμενη περιοχή του Καϊμακλίου.

***********************************************

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Δημητρίου που θα γίνει στην Εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας Καϊμακλίου την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 ώρα 5:00 μ.μ.

Ο εσπερινός θα γίνει στην Αγία Βαρβάρα, αφού οι κατοχικές αρχές δεν επιτρέπουν τη λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, που βρίσκεται στην κατεχόμενη περιοχή του Καϊμακλίου.

Του πανηγιρικού εσπερινού θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Μετά τον εσπερινό θα γίνει σύντομη αναφορά στο βίο του Αγίου Δημητρίου, θα οργανωθεί έκθεση φωτογραφίας με στοιχεία για την κατεχόμενη περιοχή του Καϊμακλίου και θα ακολουθήσει δεξίωση.

 

Εκ της Εκκλησιαστικής Επιτροπής  Αγίας Βαρβάρας.

Έκθεση φωτογραφιών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post