Οι Κυθρεώτες εόρτασαν το ζεύγος των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας

Εόρτασμοί των Αγίων Ανδρόνικου και Αθανασίας

Οι Κυθρεώτες εόρτασαν το ζεύγος των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας

Την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015 τελέστηκε με τις ευλογίες της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στην Αρχιεπισκοπή, όπου οι Κυθρεώτες εόρτασαν τους Αγίους Ανδρόνικο και Αθανασία.

 Την επομένη, ανήμερα της εορτής τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον ίδιο Καθεδρικό Ναό.

Του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας, κατά τον Εσπερινό, συνεχάρη την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την οργάνωση του εορτασμού και μέτέφερε προς όλους τους εκτοπισμένους την πατρική αγάπη και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Επίσης, ο Επίσκοπος Μεσαορίας παρακάλεσε τους εκτοπισμένους της Κυθρέας να συνεργάζονται, να αλληλοβοηθούνται, και για θέματα που αφορούν τις εκκλησίες και τα προσκυνήματα της Κοινότητας να ενημερώνουν την Εκκλησιαστική Επιτροπή∙ και τούτο, για καλύτερο συντονισμό και συνεργασία όλων των αρμοδίων συνόλων.

Στον Εσπερινό παρευρέθηκε και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ανεπεύθη δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και για την επιστροφή και επανεγκατάσταση στην Κυθρέα και σε όλα τα σκλαβωμένα εδάφη μας.


Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Ανδρονίκου Κυθρέας.

Έκθεση φωτογραφιών

ANAKOINOSI-_PROSKLISI

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post