Εορτασμός της Αγίας Θέκλας από τους εκτοπισμένους της Τύμπου

Εορτασμός της Αγίας Θέκλας από τους εκτοπισμένους της Τύμπου

Εορτασμός της Αγίας Θέκλας από τους εκτοπισμένους της Τύμπου

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα έγινε η σύναξις των εκτοπισμένων της Τύμπου στην Ιερά Μονή της Αγίας Θέκλης στη Μοσφιλωτή την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015. Ο εκκλησιασμός πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της μνήμης της Αγίας Πρωτομάτρυρος και Ισαποστόλου Θέκλης στις 24 Σεπτεμβρίου.

Σε σύντομη ομιλία του ο Κοινοτάρχης της Κοινότητας Τύμπου, Μάρκος Λοϊζίδης, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας, ο οποίος προεδρεύει και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Κοινότητας Τύμπου, που προέστη και φέτος της πανηγύρεως της Αγίας Θέκλης στην προσφυγιά. Eπιπρόσθετα, κάλεσε τους χωρικούς να παραμείνουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο της επιστροφής στην κατεχόμενη κοινότητά μας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας, πέρα από την αναφορά του στα μηνύματα του Ιερού Ευαγγελίου της ημέρας, επισήμανε τη σπουδαιότητα αυτών των συνάξεων για τη διατήρηση της μνήμης και της νοσταλγίας για επιστροφή στην πατρώα γη. Συνεχάρη το Κοινοτικό Συμβούλιο και την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την οργάνωση του εορτασμού και μέτέφερε προς όλους τους εκτοπισμένους την πατρική αγάπη και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Επίσης, ο Επίσκοπος Μεσαορίας παρακάλεσε τους εκτοπισμένους της Τύμπου να συνεργάζονται, να αλληλοβοηθούνται, και για θέματα που αφορούν τις εκκλησίες και τα προσκυνήματα της Κοινότητας Τύμπου να ενημερώνουν την Εκκλησιαστική Επιτροπή∙ και τούτο, για καλύτερο συντονισμό και συνεργασία όλων των αρμοδίων συνόλων.

Ευχή όλων την επόμενη φορά να γιορτάσουμε και την Αγία Θέκλα, και τον Άγιο Γεώργιο, και την Αγία Μαρίνα, και τον Προφήτη Ηλία, και τους Άγιους Σαράντα Μάρτυρες σε μια ελεύθερη πατρίδα.

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή της Κοινότητας Τύμπου

anakoinosi_Tympoy

Print Friendly, PDF & Email

Share this post