Πρόγραμμα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τους Ομογενείς Εκπαιδευτικούς από τα Κοινοτικά Σχολεία Αμερικής 2015

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για Ομογενείς εκπαιδευτικούς

Πρόγραμμα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τους Ομογενείς Εκπαιδευτικούς από τα Κοινοτικά Σχολεία Αμερικής 2015

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνει και φέτος το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για Ομογενείς εκπαιδευτικούς από τα Κοινοτικά Σχολεία της Αρχιεπισκοπής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα αποτελεί προσφορά του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού  στον Ελληνισμό της Διασποράς.

Βασικός στόχος του Προγράμματος  είναι να βοηθήσει τους  εκπαιδευτικούς να εμβαθύνουν με συστηματικό τρόπο στους κανόνες λειτουργίας της ελληνικής γλώσσας και να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης. Το πρόγραμμα των σεμιναρίων συμπληρώνεται με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, μουσεία και μοναστήρια της Κύπρου, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες μια βιωματική γνώση και εμπειρία από το νησί.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015, συνάντηση των εκπαιδευτικών με τον Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, όπου τους μίλησε, με αναφορά στο γενικό θέμα: «Ενημερώνομαι και γίνομαι οδοδείκτης στα μονοπάτια των Προσκυνημάτων του τόπου μας». Οι Ομογενείς Εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα μοναστήρια και τις εκκλησίες της Κύπρου, να συζητήσουν με τον Επίσκοπο Μεσαορίας, καθώς και να υποβάλουν τα ερωτήματά τους, τόσο επί του θέματος της δίωρης διάλεξης όσο και σε ευρύτερα θέματα θεολογικό ενδιαφέροντος.

Από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post