Εκκλησιασμός των εκτοπισμένων του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μιάς Μηλιάς

Μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής χαράς και συγκίνησης οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της κοινότητας Μιάς Μηλιάς την Κυριακή, 3 Μαΐου 2015, εόρτασαν το θαυμαστό γεγονός του Ευαγγελιστή Ιωάννου του Θεολόγου (8 Μαΐου), στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Λειτούργησε και κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές μας εστίες. Κατόπιν τελέσθηκαν μνημόσυνα των φονευθέντων στη Μία Μηλιά κατά τη διάρκεια της Τουρκικής Εισβολής τον Ιούλιο του 1974, καθώς επίσης για τους κληρικούς, κοινοτάρχες, επιτρόπους, διδασκάλους, ευεργέτες και για όλους τους προαπελθόντες Μιαμηλιώτες. Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης. Ακολούθως τελέσθηκε Τρισάγιο, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων του Κοινοτικού Οικήματος Μιάς Μηλιάς, στην περιοχή Σοπάζ στην Παλουριώτισσα και πραγματοποιήθηκε σεμνή εκδήλωση μνήμης και τιμής για τη Μια Μηλία και όσους αγωνίστηκαν στις μάχες κατά τη διάρκεια του πολέμου το 1974. Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, Μιάς Μηλιάς.

Εκκλησιασμός των εκτοπισμένων του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μιάς Μηλιάς

Μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής χαράς και συγκίνησης οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της κοινότητας Μιάς Μηλιάς την  Κυριακή, 3 Μαΐου 2015, εόρτασαν το θαυμαστό γεγονός του Ευαγγελιστή Ιωάννου του Θεολόγου (8 Μαΐου), στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Λειτούργησε και κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές μας εστίες. Κατόπιν τελέσθηκαν μνημόσυνα των φονευθέντων στη Μία Μηλιά κατά τη διάρκεια της Τουρκικής Εισβολής τον Ιούλιο του 1974, καθώς επίσης για τους κληρικούς, κοινοτάρχες, επιτρόπους, διδασκάλους, ευεργέτες και για όλους τους προαπελθόντες Μιαμηλιώτες.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Ακολούθως τελέσθηκε Τρισάγιο, προϊσταμένου  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων του Κοινοτικού Οικήματος Μιάς Μηλιάς, στην περιοχή Σοπάζ στην Παλουριώτισσα και πραγματοποιήθηκε σεμνή εκδήλωση μνήμης και τιμής για τη Μια Μηλία και όσους αγωνίστηκαν στις μάχες κατά τη διάρκεια του πολέμου το 1974.

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή
Αγίου  Ιωάννη του Θεολόγου, Μιάς Μηλιάς.

 

Έκθεση φωτογραφιών

 

Anakoinosi_-_Prosklisi

Print Friendly, PDF & Email

Share this post