«Περπατώ με τους τυφλούς». Τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Βαΐων

Παρεκκλήσιο του Αποστόλου Βαρνάβα, στη Σχολή τυφλών στην Ακρόπολη

«Περπατώ με τους τυφλούς». Τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Βαΐων

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι, με τις ευλογίες της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, το Σάββατο του Λαζάρου, 4 Απριλίου 2015, και ώρα έναρξης 18:00 τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο του Αποστόλου Βαρνάβα, στη Σχολή τυφλών στην Ακρόπολη.

Του Εσπερινού των Βαΐων προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θεολογικό περιεχόμενο της εορτής της εισόδου του Ιησού στα Ιεροσόλυμα μετά την ανάσταση του Δίκαιου Λαζάρου στη Βυθανία. Επίσης, ο Επίσκοπος Μεσαορίας ανέλυσε το θεολογικό και ιστορικό περιεχόμενο του τροπαρίου “Σήμερον η χάρις του Αγίου Πνεύματος ημάς συνήγαγε”.

Ο Εσπερινός ήταν ενταγμένος μέσα στα πλαίσια των διήμερων εκδηλώσεων «περπατώ με τους τυφλούς». Προηγήθηκε πορεία από την περιοχή του Χίλτον προς την Σχολή Τυφλών, καθώς και τα εγκαίνια στο παζαράκι της Σχολής. Ο Θεοφιλέστατος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, τόσο στην έναρξη της πορείας όσο και στα εγκαίνια στο παζαράκι στη Σχολή Τυφλών.

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου
Σάββατο, 4 Απριλίου 20015

Έκθεση φωτογραφιών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post