20χρονα Εγκαινίων ενορίας Αποστόλου Φιλίππου Λατσιών

20χρονα Εγκαινίων ενορίας Αποστόλου Φιλίππου Λατσιών

20χρονα Εγκαινίων ενορίας Αποστόλου Φιλίππου Λατσιών

Του Λουκά Α. Παναγιώτου

Με εμφανέστατα τα αισθήματα χαράς και συγκίνησης, ο Ιερός Κλήρος και ο πιστός λαός της ενορίας του Αποστόλου Φιλίππου Λατσιών, υποδέχτηκε την Κυριακή,  το πρωί, 16 Νοεμβρίου 2014, μέσα στα πλαίσια των πανηγυρικών εορτασμών της μνήμης του Αγίου, αλλά και των 20 χρόνων των εγκαινίων του ναού, την Τιμία Κάρα του πολιούχου και προστάτου Αγίου τους.

Η Κάρα του αγίου ενδόξου και πανευφήμου αποστόλου Φιλίππου, η οποία βρίσκεται θησαυρισμένη στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού Ομόδους, συνόδευσε ο Οικονόμος Νεόφυτος Ζήνωνος και την παρέλαβε, στην είσοδο του ναού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, ο οποίος στην συνέχεια χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Κατά το κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή, αναπτύσσοντας τον λόγο του Κυρίου «έλεον θέλω και ου θυσίαν», αλλά και στον εορτάζοντα Απόστολο Ματθαίο, εστιάζοντας την προσοχή του στο θέμα της μεταστροφής του και την μετάνοια.

«Θέλει το έλεος και την ελεημοσύνη μας και την καλοσύνη μας ο Κύριος. Όχι τους κομπασμούς και τις αλαζονείες μας. Βεβαίως και οι θυσίες χρειάζονται και οι θυσίες είναι μεταξύ μας. Να κατανοώ, να συμπαθώ, να ανέχομαι, να συγχωρώ, να ελεώ, να βοηθώ, διακριτικά, προσεκτικά, ουχί προς το θεαθήναι τοις ανθρώποις», υπογράμμισε.

Κλείνοντας τον λόγο του, ο Θεοφιλέστατος, ευχήθηκε «τούτη η κλήση και τούτη η χάρις του Θεού να μας ελεήσει όλους μας και να μας ενισχύσει έτσι ώστε να είμαστε υιοί του φωτός, της αλήθειας, της τιμιότητας και όχι οτιδήποτε άλλο, διότι είμαστε προορισμένοι για την Βασιλεία του Θεού και η Βασιλεία του Θεού ξεκινά από εδώ. Αν είμαστε εδώ καλά στην ψυχή, αν είμαστε καλά στην καρδιά μας, έχουμε αγάπη προς όλους τους ανθρώπους, τότε ναι είμαστε της Βασιλείας του Θεού».

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν τα μνημόσυνα των κτητόρων, ευεργετών, δωρητών και ενοριτών του Ιερού Ναού του Αγίου Φιλίππου Λατσιών και πραγματοποιήθηκε απονομή τιμητικών ενθυμίων σε μεγάλους δωρητές και ενορίτες για την εικοσάχρονη προσφορά τους.

Στην προσλαλιά του, ο προϊστάμενος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Λίνος Πετρίδης, αφού αναφέρθηκε σε «σημαντικά γεγονότα από το συναξάρι του ευκλεούς φίλου και μαθητή του Χριστού Φιλίππου» εξέφρασε στην συνέχεια τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσους βοήθησαν, εργάστηκαν και στάθηκαν στο πλευρό της ενορίας όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγή: maistorcy.com

Έκθεση φωτογραφιών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post