Οι εκτοπισμένοι εόρτασαν στην προσφυγιά τον Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο

Ο Άγιος Γεώργιος

Οι εκτοπισμένοι εόρτασαν στην προσφυγιά τον Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσoστόμου, οι εκτοπισμένοι κάτοικοι των τουρκοκρατούμενων ενοριών και κοινοτήτων της Aρχιεπισκοπικής περιφέρειας εόρτασαν και εφέτος τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, στην προσφυγιά.

Την Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015, ώρα 6:00 μ.μ. τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λατσιών, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015, το πρωί, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στον ίδιο Ιερό Ναό.

Κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε δέηση υπέρ υγείας των απανταχού συμπατριωτών μας που ζουν στην προσφυγιά, καθώς επίσης υπέρ της συντμήσεως του χρόνου της οικονομικής δυσπραγίας του λαού μας, ανεύρεσης των αγνοουμένων μας, απελευθέρωσης της πατρίδας μας και επιστροφής στην πατρική γη και ανάπαυσης των ψυχών των οικείων μας που απεβίωσαν πριν και μετά την τουρκική εισβολή του 1974.

Η συμμετοχή, στην εορτή του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, των εκτοπισμένων αδελφών θεωρείται σημαντική. Καλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε σε τέτοιες πνευματικές ευκαιρίες γιατί μας προσφέρεται η ευκαιρία να δηλώνουμε την θέλησή μας για επιστροφή στην πατρώα γη. 

Επιπρόσθετα η σύναξη αυτή ήταν και αφορμή επικοινωνίας και περαιτέρω γνωριμίας ιδιαίτερα των νέων των κατεχομένων ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Οι κατεχόμενες ενορίες και κοινότητες που έχουν ως πολιούχο τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο είναι οι ακόλουθες:

1. Αγίου Γεωργίου, παλαιά πόλη της Λευκωσίας

2. Ενορία Αγίου Γεωργίου, Κοινότητας Άσσιας

3. Αγίου Γεωργίου, Κοινότητας Βατυλής

4. Αγίου Γεωργίου, Κοινότητας Βώνης

5. Αγίου Γεωργίου, Κοινότητας Γούφες

6. Αγίου Γεωργίου, Κοινότητας Έξω Μετοχίου

7. Ενορία Αγίου Γεωργίου, Δήμου Κυθρέας

8. Ενορία Αγίου Γεωργίου, Κοινότητας Τύμπου

9. Ενορία Αγίου Αρτεμίου, Κοινότητας Αφάνειας

10. Kωμόπολης Δήμου Λύσης

11.Κοινότητας Μιάς Μηλιάς
 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή και τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές των ανωτέρω Ενοριών.

Έκθεση φωτογραφιών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post