Η Λύση τίμησε την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Η Λύση τίμησε την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Η Λύση τίμησε την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Ο Δήμος της κατεχόμενης Λύσης και η Εκκλησιαστική Επιτροπή της ενορίας Παναγίας Λύσης προσκάλεσαν όλους τους πρόσφυγες Λυσιώτες και όλους τους πιστούς στους εορτασμούς, της διασωθείσας Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Λύσης, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Μαρτίου 2014, με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η οποία εορταζόταν με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην κωμόπολη της Λύσης πριν την εισβολή των τούρκων το 1974.

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πραγματοποιηθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά, όπου φυλάσσεται η διασωθείσα Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Λύσης και ιερουργεί ο λυσιώτης π. Γεώργιος Καπαρής.

Τη Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014, το εσπέρας η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε και κήρυξε κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά.

Την Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014, τελέστηκε όρθρος, θ. Λειτουργία και Δοξολογία, με την ευκαιρία της εορτής της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, στον ίδιο Ιερό Ναό, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

 

Από την οργανωτική επιτροπή

Δήμος Λύσης και Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας της Λύσης

Ιερός Ναός Παναγίας (Λύσης)

 

Έκθεση φωτογραφιών

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post