Εκκλησιασμός των Βωνιατών στον ι.ν. Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως

Εκκλησιασμός των Βωνιατών στον ι.ν. Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως

Εκκλησιασμός των Βωνιατών στον ι.ν. Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα οι Βωνιάτες εκκλησιάστηκαν στον Ι. Ν. Αποστόλου Βαρναβα Δασουπολεως. Τέλεσαν δέηση για επιστροφή, σε συνθήκες μόνιμης ελευθερίας, στην κατεχόμενη Βώνη. Επίσης, τέλεσαν μνημόσυνα για όλους τους προαπελθόντες κληρικούς, ιεροψάλτες, εκκλησιαστικούς επιτρόπους και κοινοτάρχες της Βώνης, καθώς επίσης όλους τους συγχωριανούς που πέθαναν κατα τη διάρκεια της εισβολής και μετά στην προσφυγιά.

Τη θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος απο τους Ιερείς του ναού, Πρωπρεσβυτερο Σωτήριο Σάββα, Οικονόμο Ματθαίο Παπαηλία και Πρεσβύτερο Μαρίνο Κλαδά.

Ακολούθως, συγκεντρώθηκαν όλοι οι Βωνιάτες στην μεγάλη αίθουσα τελετών της Εκκλησίας και έκοψαν την καθιερωμένη Βασιλόπιττα. Πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά που πραγματοποιούν παρόμοια εκδήλωση.

Στους παριστάμενους μίλησε ο Επίσκοπος Μεσαορίας, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Αναφέρθηκε στη ζωή και το εργο του Μεγάλου Βασιλείου. Επίσης, εξήγησε την παράδοση της Βασιλόπιττας. Ακολούθως, ευχήθηκε σύντομα να γιορτάσουμε την απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών και την επιστροφή στη Βώνη. Βέβαια τόνισε ότι μέχρι τότε ειναι πολύτιμες οι συναντήσεις και οι εκκλησιασμοί μας. Να μη ξεχνιώμαστε και γνωρίζονται και οι νεότεροι μεταξύ τους.

Κατόπιν, προσέφερε ως ευλογία, στον μικρό Ηλία, που βρήκε το φλουρί,  τον Τίμιο Σταυρό. Αντίγραφο από το Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

Σε σύντομη ομιλία του ο Κοινοτάρχης κ. Γιώργος Αντωνίου, καλωσόρισε τους χωριανους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και του Κοινοτικού Συμβουλίου. Ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαοριας, που ήρθε και είναι μαζί μας. Ευχήθηκε σύντομα να μας αξιώσει ο Θεός να τον υποδεχθούμε στην Βώνη, σε συνθήκες ελευθερίας.

Ακολούθως, έλαβε το λόγο ο Εκκλησιαστικός Επίτροπος,  κ. Χριστάκης Καραγιώργης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους και ιδιαίτερα τους Ιερείς και τους Επιτρόπους της Ενορίας Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως. 

Μετά από προτροπή των παρισταμένων, κάποιος απο τους παριστάμενος τραγούδησε παραδοσιακό πατριωτικό  τραγούδι, που θύμισε σε όλους παλαιές αναμνήσεις.

Όλοι υποσχέθηκαν ότι θα βρεθούμε στην εορτή του Αγιου Γεωργίου τον ερχόμενο Απρίλιο.

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Βώνης.

*********************************************************

  Ανακοίνωση – Πρόσκληση

Το Κοινοτικό Συμβούλιο, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Βώνης και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας Βώνης προσκαλούν τους συγχωριανούς σε εκκλησιασμό, τέλεση δέησης για επιστροφή στην κατεχόμενη πατρική γή και ιερών μνημοσύνων όλων των προαπελθόντων Βωνιατών.

Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως θα λειτουργήσει και θα κηρύξει ο Θεοφιλέστατος Έπίσκοπος Μεσαορίας κ.Γρηγόριος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Βωνιάτες θα έχουν την ευκαιρία να  φιλοξενηθούν στην αίθουσα  του Ναού, όπου θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της βασιλόπιτας της Βώνης.

Απο την Εκκλησιαστική Επιτροπή
Αγίου Γεωργίου Βώνης.

Έκθεση φωτογραφιών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post