Δέηση και Τρισάγιο από τους πρόσφυγες της κοινότητας Τρυπημένης

Δέηση και Τρισάγιο από τους πρόσφυγες της κοινότητας Τρυπημένης

Δέηση και Τρισάγιο από τους πρόσφυγες της κοινότητας Τρυπημένης

Λιτά και πολύ συγκινητικά τελέστηκε δέηση στον Άγιο Μόδεστο, στην Κοφίνου, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαοριας κ. Γρηγόριο και τους Ιερείς π. Μιχάλη Περιπίτση απο την Τρυπημένη και τον Εφημέριο του Ναού, π. Ανδρέα Παρπόττα, όπου οι πρόσφυγες της κοινότητας Τρυπημενης συνάχθηκαν από διάφορες περιοχές της ελεύθερης Κύπρου, που ζουν σήμερα.

Προσευχήθηκαν για όλους τους χωριανούς τους και για όλο τον κόσμο. Παρακάλεσαν την Παναγία την Χρυσελεούσα της Τρυπημένης να τους αξιώσει σύντομα να επιστρέψουν ελεύθεροι στην πατρική γη.

Ακολούθως, σε παρακείμενο καφενείο συγχωριανού τους, συναντήθηκαν οι πρόσφυγες της Τρυπημενης κεράστηκαν και έκοψαν Βασιλόπιτα.

Προσφώνησε το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας, ο π. Μιχάλης Περιπίτσης, ο οποίος ειναι εφημέριος στον Άγιο Αντωνιο στη Λεμεσό. Ο π. Μιχαηλ ευχαρίστησε το Θεοφιλέστατο για την ιδέα και την πρωτοβουλία και την σύναξη των προσφύγων. Καλωσόρισε τους συγχωριανούς και προσέφερε 200 ευρώ στον γηραιότερο και 200 στον νεότερο απο τους παρισταμένους συγχωριανούς.

Μετά μίλησε ο Θεοφιλέστατος, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα για τη φιλοξενία στον ι. ν. του Αγίου Μοδέστου και εξήγησε το λόγο ανασυγκρότησης των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. Εξήγησε το πολυσήμαντο γεγονός των συναντήσεων αυτών για την καλύτερη γνωριμία και μεταξύ των παλαιών και μεταξύ των νέων κατοίκων της Τρυπημενης. Τέλος, μετέφερε προς όλους τις πατρικές ευλογίες και την αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια, μίλησε για τη ζωή και την προσφορά του Μεγάλου Βασιλείου. Εξήγησε την παράδοση της Βασιλόπιτας. Τέλεσε την ακολουθία της κοπής της Βασιλόπιτας. Στο τέλος, ο Επίσκοπος Μεσαοριας  προσέφερε, σε εκείνον που βρήκε το φλουρί, τον Τίμιο Σταυρό, αντίγραφο παλαιού Σταυρού απο το  Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ´.

Κατόπιν, έγινε παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη για την κοινότητα Τρυπημένη.

Στην τελετή παρέστησαν αρκετοί πρόσφυγες απο την Τρυπημένη. Ο κοινοτάρχης Τρυπημενης κ. Μιλτιάδης Ομήρου, η κοινοτάρχης Κοφίνου, κ. Δέσπω Χαραλάμπους, η οποία κατάγεται απο τη Βατυλή, καθώς επίσης, ο βουλευτής Αμμοχώστου, Δρ. Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Επόμενη συνάντησή μας, η πανήγυρης του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, 25 Μαρτίου, στην Λεμεσό. Συγκεκριμένα στην ενορία του Αγιου Αντωνίου, όπου λειτουργεί ο συγχωριανός μας, π. Μιχαηλ Περιπίτσης.

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Χρυσελεούσης Τρυπημένης

**************************************************

  Ανακοίνωση – Πρόσκληση

Το Κοινοτικό Συμβούλιο, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Χρυσελεούσας Τρυπημένης και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας Τρυπημένης, καλούν τους συγχωριανούς στην Κοφίνου, την Kυριακη 4 Ιανουαρίου 2015, ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Μοδέστου, και σύντομη δέηση για ελευθερία και επιστροφή στην Τουρκοκρατούμενη κονότητά μας και σε όλα τα κατεχόμενα μέρη του βορείου τμήματος της πατρίδας, και τρισάγιο για όλους τους προαπελθόντες συγχωριανούς μας. Της δέησης και του τρισαγίου θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Ακολούθως, θα έχουμε την ευκαιρία  να κεραστούμε και να κόψουμε την βασιλόπιτα της κοινότητάς μας.

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή
Χρυσελεούσης Τρυπημένης.

Έκθεση φωτογραφιών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post