Οι πρόσφυγες της τουρκοκρατούμενης Τρυπημένης αντάμωσαν τη Δευτέρα της Λαμπρής

Οι πρόσφυγες της τουρκοκρατούμενης Τρυπημένης αντάμωσαν τη Δευτέρα της Λαμπρής

Οι πρόσφυγες της τουρκοκρατούμενης Τρυπημένης αντάμωσαν τη Δευτέρα της Λαμπρής

Μέσα στην πασχάλια χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας, οι πρόσφυγες της Τρυπημένης συνάχθηκαν και τίμησαν τους Οσίους Ανδρόνικο και Αθανασία, όπως συνήθιζαν, πριν την εισβολή του 1974, τη Δευτέρα της Λαμπρής. Το Κοινοτικό Συμβούλιο και η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Παναγίας Ελεούσας της τουρκοκρατούμενης κοινότητας Τρυπημένης προσκάλεσαν τους συγχωριανούς στον Λαμπριάτικο Εσπερινό της Δευτέρας του Πάσχα, 13 Απριλίου 2015, στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου στην Κοφίνου.

Του Εσπερινού προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Συμμετέσχε εκτός του εφημέριου, π. Ανδρέα και ο συγχωριανός μας Ιερέας, π. Μιχαήλ Περιπίτσης.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε συνεστίαση των συγχωριανών μας, κατά την οποία συναντήθηκαν παππούδες, γονείς και εγγόνια. Παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας, ο οποίος χαιρέτισε εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, και μετέφερε τις αναστάσιμες ευχές και την πατρική αγάπη του προς τους εκτοπισμένους της Τρυπημένης.

Στη συνέχεια μίλησε ο π. Μιχαήλ, οποίος αφέρθηκε στην εορτή της Δευτέρας της Λαμπρής και τις λαϊκές παραδόσεις των προγόνων. Διηγήθηκε περιστατικά και περιέγραψε παλαιές προσωπικότητες της Τρυπημένης, ακόμη αναφέρθηκε σε τοποθεσίες, προσκυνήματα και πηγές της ευρύτερης περιοχής, για να γνωρίζουν οι νεότεροι και θυμούνται οι παλαιότεροι.

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ελεούσας της Τρυπημένης

Έκθεση φωτογραφιών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post