Εσπερινός εορτής Αγίων Πάντων στην Έγκωμη

Εσπερινός εορτής Αγίων Πάντων στην Έγκωμη

Εσπερινός εορτής Αγίων Πάντων στην Έγκωμη

Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε το Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015, παραμονή της εορτής των Αγίων Πάντων, στον πανηγυρίζοντα και φερώνυμο Ιερό Ναό του Δήμου Έγκωμης.

Της Εσπερινής Ακολουθίας χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος στην παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών, οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά για να συνεορτάσουν, μετά της Μητρός Εκκλησίας, την ιερή μνήμη του νέφους εκείνου των γνωστών και αγνώστων αγίων, οι οποίοι μέσα από τους αιώνες ευαρέστησαν τον Κύριο.

Ο Θεοφιλέστατος, στον σύντομο λόγο του, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του εορταστικού κύκλου του Πεντηκοσταρίου και στους Αγίους Πάντες, οι οποίοι αποτελούν φωτεινά παραδείγματα και είναι για όλους μας «η παρηγοριά και η δύναμη μέσα στον μάταιο και πονηρό κόσμο που ζούμε».

Τέλος, λαμβάνοντας αφορμή από το αναστάσιμο απολυτίκιο της ημέρας, «εξ ύψους κατήλθες ο εύσπλαχνος», ευχήθηκε ο Κύριος να μας ελευθερώσει από τα πάθη και «αυτή την ζωή και αυτή την ανάσταση, με τις πρεσβείες Πάντων των Αγίων, να έχουμε στην ζωή μας καθημερινά».

Μετά την Αρτοκλασία και το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Πάντων γύρω από τον εορτάζοντα ιερό ναό.

Του Λουκάς Α. Παναγιώτου

Έκθεση φωτογραφιών

Εσπερινός εορτής Αγίων Πάντων στην Έγκωμη

Print Friendly, PDF & Email

Share this post