Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνα για τους πεσόντες της κοινότητας Ομορφίτας

Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνα για τους πεσόντες της κοινότητας Ομορφίτας

Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνα για τους πεσόντες της κοινότητας Ομορφίτας

Την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα της εορτής του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και ακολούθως τα μνημόσυνα των πεσόντων εκ της κοινότητας Ομορφίτας κατά τους αγώνες τους έθνους, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Καϊμακλίου.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι αφενός ήρθαν να τιμήσουν τον μεγάλο ιεράρχη της οικουμένης, Άγιο Νικόλαο, και αφετέρου για να τιμήσουν τους αδελφούς τους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Ο Θεοφιλέστατος κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής και στην προσωπικότητα του Αγίου Νικολάου.

Ο Άγιος Νικόλαος ήταν ένας γνήσιος ποιμένας του λογικού ποιμνίου της Εκκλησίας του Χριστού. Τόσο πολύ μεριμνούσε για το ποίμνιο αυτό, που αγρυπνούσε για τις ψυχές των πιστών του. Αυτό ακούσαμε και σήμερα στον Απόστολο της εορτής: “αὐτοὶ γὰρ (ποιμένες) ἀγρυπνοῦσιν ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ὑμῶν” (Εβρ. 13, 17).

Αυτός ο μεγάλος ιεράρχης ήταν “εικόνα πραότητος”, όπως τον χαρακτηρίζουμε στο απολυτίκιό του. Παρόλα αυτά είχε το θάρρος να χαστουκίσει τον ερετικό Άριο ένεκα της λανθασμένης διδασκαλίας που διέδιδε. Και αυτό επειδή είναι και “κανόνας πίστεως”, διδάσκαλος της Ορθοδοξίας. Ο Άγιος Νικόλαος δίδασκε όχι μόνο με το λόγο αλλά και με τη ζωή του, επειδή ήταν “εγκρατείας διδάσκαλος”.

Ας παρακαλέσουμε τον Άγιο Νικόλαο να μας φωτίζει έστι ώστε να διατηρούμε σταθερή και δυνατή την πίστη μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της τέλεσης των ιερών μνημοσύνων ακολούθησε κέρασμα στο Σωματείο Ομορφίτας.

Έκθεση φωτογραφιών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post