Εγκύκλιος Μακαριωτάτου προς συμπαράσταση της εννιάχρονης Μαρίας Μόκα από την Κατερίνη Ελλάδος

Μαρία Μόκα

Εγκύκλιος Μακαριωτάτου προς συμπαράσταση της εννιάχρονης Μαρίας Μόκα από την Κατερίνη Ελλάδος

Προς το ευσεβές Πλήρωμα
της καθ’ ημάς Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου.

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Η θεάρεστη πρωτοβουλία, την οποία ανέλαβε ο γνωστός ποδοσφαιριστής-τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ, και αγαπητός μας κ. Διονύσης  Χιώτης, για συλλογή χρημάτων, προς ιατρική περίθαλψη και αποθεραπεία, στην Αμερική, της εννιάχρονης Μαρίας Μόκα, από την Κατερίνη Ελλάδος, η οποία πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, έχει συγκινήσει βαθιά όλους. Γι’ αυτό και ο λαός μας, έχοντας υπόψη τους λόγους του Κυρίου «μακάριοι οἱ ἐλεήμονες ὅτι αὐτοί ἐλεηθήσονται» (Ματθ. ε΄, 7), έχει αγκαλιάσει με πολλή αγάπη και στηρίζει με ιδιαίτερη θέρμη την προσπάθεια.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας, και εμείς ο ίδιος προσωπικά,  ανταποκρινόμενοι και σε σχετική παράκληση του κ. Χιώτη, αλλά για να δώσουμε την ευκαιρία και στο χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Εκκλησίας να εκφράσει τα έμπρακτα αισθήματα της αγάπης του προς τη μικρή Μαρία, εγκρίνουμε και επευλογούμε όπως κατά τη θεία Λειτουργία, που τελείται σήμερα Κυριακή, 16 Μαΐου 2010, γίνει έρανος σε όλους τους Ιερούς Ναούς της ελεύθερης Νήσου μας, το προϊόν του οποίου θα δοθεί προς κάλυψη έστω και μέρους των απαιτουμένων ιατρικών εξόδων, που ομολογουμένως είναι τεράστια.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός μας, που πάντοτε διακρινόταν, και διακρίνεται, για τα λεπτά αισθήματα της φιλανθρωπίας του, θα εισφέρει γενναιόδωρα στο δίσκο, που θα περιαχθεί σε λίγο για τον πιο πάνω σκοπό.

Ευχόμαστε όπως, με τη βοήθεια του Κυρίου και με τη δική μας συμβολή, σύντομα η μικρή Μαρία γίνει τελείως καλά.

Διάπυρος προς Κύριον ευχέτης

+ Ο Κύπρου Χρυσόστομος

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
16 Μαΐου 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post