Έρανος προς ενίσχυση των κατοίκων της Αϊτής

Αϊτή

Έρανος προς ενίσχυση των κατοίκων της Αϊτής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ύστερα από συνεννόησή του και με τα άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου, έδωσε οδηγίες όπως την ερχόμενη Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010, διεξαχθεί έρανος σε όλους τους ιερούς ναούς της νήσου, προς ενίσχυση των κατοίκων της Αϊτής, που πλήγηκαν από τον πρόσφατο φοβερό σεισμό.

Το προϊόν του εράνου, μαζί με την εισφορά της επίσημης Εκκλησίας, θα αποσταλούν προς τους πληγέντες.

Σχετική είναι η επισυναπτόμενη Εγκύκλιος του Μακαριωτάτου, η οποία και ακολουθεί:

Προς το ευσεβές Πλήρωμα
της καθ’ ημάς Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου.

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Κατά τις ημέρες αυτές όλοι είμαστε μάρτυρες του θρήνου, του πόνου και της συμφοράς του λαού της Αϊτής για τους χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και άστεγους, και γενικότερα για τη βιβλική καταστροφή, που προκάλεσε στη χώρα τους ο φοβερός σεισμός.

Βεβαίως, ως Εκκλησία δεν είναι δυνατό να μείνουμε αδιάφοροι. Αντίθετα, πνευματικό χρέος μας είναι να τους προσφέρουμε όλη μας τη βοήθεια και όλη μας τη συμπαράσταση. Πολύ περισσότερο, γιατί υπήρξαμε και εμείς θύματα ανάλογης καταστροφής από την τουρκική εισβολή του 1974. Γι’ αυτό και μπορούμε να αντιληφθούμε καλύτερα το σημερινό δράμα του λαού της Αϊτής, προς τον οποίο και εκφράζουμε την ιδιαίτερη συμπάθεια και τη βαθύτατη  αγάπη του χριστεπωνύμου πληρώματος της Εκκλησίας μας. Ολόψυχα ευχόμαστε, ακόμη, όπως ο Θεός τους δώσει τη δύναμη και την ενίσχυση, ώστε να αντιμετωπίσουν όσο γίνεται πιο ανώδυνα τη σημερινή τραγική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει.

Πέρα, όμως, από τη βοήθεια της επίσημης Εκκλησίας, αλλά και για να δώσουμε την ευκαιρία και στο λαό μας να εκφράσει τα αισθήματα της έμπρακτης συμπαράστασής του προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής, επευλογούμε όπως κατά τη θεία Λειτουργία, που τελείται σήμερα Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010, διεξαχθεί έρανος σε όλους τους ιερούς ναούς της νήσου μας. Το προϊόν του εράνου τούτου θα αποσταλεί, μαζί και με τη βοήθεια της επίσημης Εκκλησίας, προς ενίσχυση του μαρτυρικού λαού της Αϊτής.

Απευθύνουμε, λοιπόν, θερμή έκκληση προς τα φιλάνθρωπα αισθήματα όλων σας, όπως προσφέρετε γενναιόδωρα στο δίσκο, που θα περιαχθεί σε λίγο για το σκοπό αυτό. Θα είναι τούτο μια συμβολική έκφραση των αισθημάτων της αγάπης μας προς τους συνανθρώπους μας αυτούς, οι οποίοι σήμερα τόσο σκληρά και ανελέητα δοκιμάζονται. Είμαστε βέβαιοι, ότι και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, θα ανταποκριθείτε πρόθυμα στην έκκλησή μας.

Ευχόμαστε σε όλους σας πλούσιες τις ευλογίες του Θεού.

Ευχέτης προς Κύριον

+Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post