Τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.


Με βυζαντινή ιεροπρέπεια και πνευματική κατάνυξη τελέστηκε, την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Μεγάλου Πατέρα και Διδασκάλου της Εκκλησίας μας Αγίου Ιωάννου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Του Εσπερινού προέστη η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, ο οποίος άγει τα σεπτά ονομαστήρια του, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονα  και τους Επισκόπους Καρπασίας κ. Χριστοφόρο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, καθώς επίσης τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. Ιωάννη Ιωάννου.

Στον Εσπερινό παρέστησαν αρκετοί πιστοί και μέλη του προσωπικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και άλλοι συνεργάτες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Μετά τη δέηση και τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προπορευόμενων των ιεροψαλτών, των ιερέων του Καθεδρικού και των άλλων ενοριών της παλαιάς πόλεως της Λευκωσίας, οι Ιεράρχες με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και όλοι οι πιστοί ανέβησαν στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Οι ιεροψάλτες έψαλλαν τον Πολυχρονισμό του Προκαθημένου της Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου.

Αμέσως μετά, ο Μακαριώτατος δεχόμενος τις ευχές όλων των παρισταμένων, έκφραση του σεβασμού και της αγάπης τους, ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη, με τη βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες του «επίγειου αγγέλλου και ουράνιου ανθρώπου» του Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου.

Αύριο, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου,  στον ίδιο Ιερό Καθεδρικό Ναό. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος θα δεχθεί τις ευχές των επισήμων και του λαού, στο Μέγα Συνοδικό της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής, μέχρι τις 12.30΄ μ.μ.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου.

Έκθεση φωτογραφιών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post