Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου‏

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου‏

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου‏

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, 1 Φεβρουαρίου 2015, λειτούργησε και κήρυξε στον ιερό ναό Αποστόλου Παύλου, στον ημικατεχόμενο Δήμο Αγίου Δομετίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, μέσα σε πνευματική κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα, χειροτόνησε σε Διάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τον π. Ανδρέα Ματέι, θεολόγο και συνεργάτη στο γραφείο του Επισκόπου Μεσαορίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Ο Μακαριώτατος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο νόημα της Κυριακής του Τελώνου και του Φαρισαίου και στο περιεχόμενο της ταπείνωσης, σύμφωνα με την ευαγγελική περικοπή. Ακολούθως,  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, επισήμανε την αξία του έργου του κληρικού στο σύγχρονο κόσμο, επισημαίνοντας ότι ο νεοχειροτονηθής Διάκονος Ανδρέας Ματέι, προετοιμάστηκε από μικράς ηλικίας μέσα στο οικογενειακό πνευματικό περιβάλλον, για να φθάσει σήμερα με απλότητα και ταπείνωση να καταξιώνεται της χάρις και της ευλογίας του Παναγίου Πνεύματος και να εισέρχεται στις τάξεις του ιερού κλήρου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Διάκονος Ανδρέας, προσέρχεται στα Άγια των Αγίων με πλήρη συνείδηση στο έργο της διακονίας στην Εκκλησία και της προσφοράς προς τον άνθρωπο μέσα στο σύγχρονο κόσμο.

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας του διακόνου Ανδρέα είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Ματέι, ο οποίος πριν είκοσι χρόνια ήρθε στην Κύπρο μαζί με την πρεσβυτέρα Μαριάννα και μεγάλωσαν τα δύο του παιδιά, τον Στέφανο και τον Ανδρέα με τη συμπαράσταση και την αγάπη της Εκκλησίας μας. Εδώ, τα δύο παιδιά πήγαν δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο και λύκειο. Άριστοι στο ήθος, στην επίδοση και στη διαγωγή. Κατόπιν, ο καθένας προχώρησε στις σπουδές του. Σήμερα οικονομολόγος και οικογενειάρχης ο Στέφανος, ενώ ο Διάκονος Ανδρέας, θεολόγος και νυμφευμένος με την καθηγήτρια μουσικής, διακόνισσα Μπιάνκα Μαρία.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε το εκκλησίασμα ότι Διάκονος π. Ανδρέας θα διακονεί στην ενορία του Αποστόλου Παύλου, στον Άγιο Δομέτιο, καθώς και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή πλησίον του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Στον νέο διάκονο της Εκκλησίας του Χριστού ευχόμαστε όλοι οι συνεργάτες του στο γραφείο μας, υγεία και δύναμη και καλή διακονία ενώπιον του ιερού Θυσιαστηρίου προς δόξα Θεού και επ’ αγαθώ της Αγιωτάτης Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Έκθεση φωτογραφιών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post