Ευχές της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο Ίδρυμα των Μαρωνιτών «Άγιος Αντώνιος»

Ευχές της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο Ίδρυμα των Μαρωνιτών «Άγιος Αντώνιος»

Ευχές της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο Ίδρυμα των Μαρωνιτών «Άγιος Αντώνιος»

Το Συμβούλιο και η Διεύθυνση του Ιδρύματος «Άγιος Αντώνιος» σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φίλων της Στέγης, πραγματοποίησαν την ετήσια δεξίωση- κοκτέιλ επ’ ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Αντωνίου, στο οίκημα της Στέγης στην οδό Δερβενακίων 5, Ανθούπολη- Λευκωσία, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, το απόγευμα.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο εκπροσώπησε στην Εκδήλωση της Στέγης Ευγηρίας, «Άγιος Αντώνιος» ο Θεοφιλεστάτος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Τον Θεοφιλέστατο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Αντώνης Χατζηρούσος, βουλευτής των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Επίσης, τον Επίσκοπο Μεσαορίας υποδέχθηκε η Διευθύντρια του Ιδρύματος και Ελένη Ζενιέρη.

Ο Θεοφιλέστατος απηύθυνε χαιρετισμό και έκοψε την Βασιλόπιττα από μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος στην ομιλία του χαιρέτισε τους ενοίκους του Ιδρύματος και όλους τους προσκεκλημένους. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο επιτελούμενο έργο και συνεχάρη τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και την Διεύθυνση του Ιδρύματος. Επισήμανε την ανάγκη έκφρασης αγάπης και σεβασμού προς τους ανθρώπους που ανάλωσαν τη ζωή τους δημιουργικά και παραγωγικά, και τώρα έχουν ανάγκη τη δική μας βοήθεια και συμπαράσταση.

Υπογράμμισε το γεγονός ότι οι ένοικοι είναι Χριστιανοί Μαρωνίτες και Ορθόδοξοι και μεταξύ τους υπάρχει αγάπη, αλληλοσεβασμός και συνεργασία. Τους υπέδειξε την αξία του ανθρώπου και το γεγονός ότι παραμένει πάντα χρήσιμος.

Απευθυνόμενος στους ενοίκους της Στέγης επισήμανε πόσο χρήσιμο και πολίτιμο είναι το έργο της προσευχής από μέρους τους, για τους ιδίους, τους οικείους τους, την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο.

Μετέφερε σε όλους τις ευχές και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και το σταθερό ενδιαφέρον του για τη Στέγη και για όλα τα ευαγή Ιδρύματα της πατρίδας μας.

Τέλος, ο Μεσαορίας Γρηγόριος ευχήθηκε σε όλους η νέα χρονιά να είναι ειρηνική και δημιουργική και να φέρει την ποθητή ελευθερία στην Πατρίδα μας, έτσι ώστε όλοι να επιστρέψουμε ελεύθεροι στα χωριά μας στον Κορμακίτη, στην Καρπάσια, στον Ασώματο, στην Αγία Μαρίνα, στην Κερύνεια, στη Μεσαορία, στην Καρπασία και σε όλα τα τουρκοκρατούμενα σήμερα εδάφη μας.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τη Διευθύντρια, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου τον Μαρωνιτών κ. Ιωσήφ Σουέηφ και την εκπρόσωπο του Υπουργείου Εργασίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δεξίωση.

Η δεξίωση τελούσε υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου και παρέστησαν ο Αιδιμολογιώτατος εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου τον Μαρωνιτών κ. Ιωσήφ Σουέηφ, ο Δήμαρχος Λακατάμιας κ. Λουκάς Ιατρός, η κ. Καίτη Κληρίδου κ. ά.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Έκθεση φωτογραφιών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post