Συνάντηση Μακαριωτάτου με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας και την Ένωση Γονέων Χανίων Κρήτης

Συνάντηση Μακαριωτάτου με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας και την Ένωση Γονέων Χανίων Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016,  η τελετή αδελφοποίησης της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας και της Ένωσης Γονέων Χανίων Κρήτης στην Παλαιά Αγορά Παλλουριώτισσας, στην οποία παρευρέθηκε ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σημαντικότητα της προσπάθειας των δύο οργανώσεων να συσφίξουν τις σχέσεις τους, στα πλαίσια της ήδη στενής σχέσης μεταξύ Κρήτης και Κύπρου. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κρήτης στην Κύπρο, καθώς και στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που θα γίνει στην Κρήτη και τη συμβολική της σημασία.

Στον Επίσκοπο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ για την μέχρι τώρα προσφορά του. Η εκδήλωση διανθίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από το Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας.

Με την ευκαιρία της αδελφοποίησης,  αντιπροσωπεία της Ένωσης  Γονέων Χανιών, με την πρόεδρό τους κ. Σοφία Μαλανδράκη, καθώς και της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας, με τον πρόεδρό τους κ. Πέτρο Κουλέρμο, επισκέφτηκε την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Αρχιεπισκοπής αλλά και να συναντήσουν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόσοστομο. Οι αντιπρόσωποι των δύο ομάδων ενημέρωσαν τον Μακαριώτατο για τον σκοπό ίδρυσης των συλλόγων τους, τους στόχους που έχουν θέσει, καθώς επίσης και τον λόγο της εδώ παρουσίας τους. Μέσω της αδελφοποίησης, επιχειρείται η ενδυνάμωση των σχέσεων των ομοσπονδιών Λευκωσίας και Χανίων. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τους συνεχάρη για το έργο τους και αναφέρθηκε με συντομία στην Ιστορία της Εκκλησίας της Κύπρου. Μεταξύ άλλων θεμάτων, τους πληροφόρησε επίσης σχετικά με την ίδρυση της  Θεολογικής Σχολής. Τέλος, τους έδωσε εγκάρδιες ευχές για καλή συνέχεια στο έργο τους.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Ομοσπονδία   Ομοσπονδία 2

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post