Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Χοροστασίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ανάσταση

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Χοροστασίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στα Λατσιά.

Το εσπέρας της Κυριακής, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωΐ θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Τρυπιώτη) στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωΐ, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης,  στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στην Παλουριώτισσα.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωΐ θα προστεί του Εσπερινού και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, στο Καϊμακλί.

Την Κυριακή του Πάσχα (μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου) θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.

Στις 10.00 το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης, στη διάρκεια του οποίου θα αναγνωσθεί το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, στον ίδιο Ιερό Ναό.

 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, το εσπέρας της Κυριακής, 24 Απριλίου 2016, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στη Μακεδονίτισσα.

Τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας  θα τελέσει την ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στα Λατσιά.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμεια.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου του ομώνυμου Ιδρύματος στην Αγλαντζιά.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Συνεσίου στο Ριζοκάρπασο.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον Ιερά Μονή Θεοτόκου στα Καμπιά.

Την Κυριακή του Πάσχα θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγιαλούσης.

 Την Κυριακή του Πάσχα θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Ριζοκάρπασο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι.

Το εσπέρας της ιδίας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στη Λεμεσό.

Τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας  θα τελέσει την ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στην Αραδίππου.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου του ομώνυμου συνοικισμού στα Λατσιά.

 Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Έγκωμη.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο.

Την Κυριακή του Πάσχα (μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου)  θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Ακρόπολη.

 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, το εσπέρας της Πέμπτης, 21 Απριλίου 2016,  θα χοροστατήσει και κηρύξει στην Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Άγιο Λάζαρο τον Τετραήμερο, στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.

Το Σάββατο του Λαζάρου, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης Στροβόλου.

Την Κυριακή των Βαΐων, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Άσπρες.

Το εσπέρας της Κυριακής, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Δευτέρας) στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.

Την Μ. Δευτέρα το εσπέρας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Τρίτης) στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στο Συν. Στροβόλου ΙΙΙ.

Την Μ. Τρίτη το εσπέρας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Τετάρτης) στον Ιερό Ναό Αγίου Κασσιανού στην εντός των τειχών Λευκωσία.

Την Μ. Τετάρτη το εσπέρας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νιπτήρος (Όρθρος Μ.  Πέμπτης) και θα τελέσει μαζί με τους ιερείς το Μυστήριο του Αγίου Ευχελείου στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στην Μακεδονίτισσα.

Την Μ. Πέμπτη το πρωί, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

Την Μ. Πέμπτη το εσπέρας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Αγίων Παθών (Όρθρος Μ. Παρασκευής) στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στο Γέρι.

Την Μ. Παρασκευή το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Ναό Αγίου Κασσιανού στην εντός των τειχών Λευκωσία.

Το Μ. Σάββατο το πρωί θα  προστεί του Εσπερινού της Αναστάσεως και της Θείας Λειτουργίας του Μ. Βασιλείου στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας.

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου θα προστεί της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην κατεχόμενη κοινότητα Γούφες Αμμοχώστου (Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Λατσιών).

 

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης Ιωάννης την Κυριακή, 24 Απριλίου 2016, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον  Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου (Μετόχιον Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα) στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της ιδίας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, το εσπέρας, θα προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Νέο Κοιμητήριο Λευκωσίας.

Τη Μεγάλη Τρίτη, το εσπέρας, θα προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στο συνοικισμό Άσπρες Στροβόλου.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, το εσπέρας, θα προστεί της ακολουθίας των Παθών στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου (Μετόχιον Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα) στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, θα προστεί των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον ίδιο Ιερό Ναό.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

21 Απριλίου 2016

Print Friendly, PDF & Email

Share this post