Συνάντηση Μακαριωτάτου με κ. Γιαννάκη Ομήρου, με την ευκαιρία της αποχώρησής του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Συνάντηση Μακαριωτάτου με κ. Γιαννάκη Ομήρου, με την ευκαιρία της αποχώρησής του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δέχθηκε σε συνάντηση τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με την ευκαιρία της αποχώρησής του από τη Βουλή και την προεδρία αυτής, και όπως ο ίδιος επεσήμανε, όχι από την πολιτική και το ενδιαφέρον του για τα κοινά.

Ο Μακαριώτατος τον συνεχάρη για το έργο του και τον ευχαρίστησε για τη μεταξύ τους συνεργασία η οποία ξεκίνησε προ τριακονταετίας.

Η συζήτηση κατά τη συνάντηση ήταν εφ’ όλης της ύλης, καθώς περιστράφηκε γύρω από θέματα που αφορούν την Εκκλησία, το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της που συνεχίζει σε όλα τα επίπεδα, το ενδιαφέρον για τον κλήρο, την ανάπτυξη των θεολογικών σπουδών και ειδικά το έργο της νεοϊδρυθείσης Θεολογικής Σχολής Κύπρου.

Ειδική αναφορά έγινε στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, καθώς και στην ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στη γη των πατέρων τους.

Αναφορά έγινε επίσης στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2016 στην Κρήτη.

Από πλευράς του ο κ. Γιαννάκης Ομήρου ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, και στο πρόσωπό του όλη την ιεραρχία της Εκκλησίας της Κύπρου, για την αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Ενημέρωσε ότι θα εξακολουθήσει να διατηρεί πολιτικό γραφείο, συνεχίζοντας να ενδιαφέρεται για τα κοινά και να μεριμνά για το μέλλον του κυπριακού λαού.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παράθεση γεύματος.

Δέσποινα Λουκά

Φωτογραφίες: Παύλος Χατζηπροδρόμου

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

omirou

Print Friendly, PDF & Email

Share this post