Μνημόσυνο του Παπάσταυρου Παπαγαθαγγέλου

Μνημόσυνο Παπάσταυρου Παπαγαθαγγέλου

Μνημόσυνο του Παπάσταυρου Παπαγαθαγγέλου

Τη μνήμη του στρατολόγου του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-59) Παπάσταυρου Παπαγαθαγγέλου, «του σεμνού ιερέα και του παθιασμένου αγωνιστή και πατριώτη, του σοφού διδασκάλου και κατηχητή», τίμησε η κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας, αλλά και συγγενείς, φίλοι, εκτιμητές του έργου του και αγωνιστές της ΕΟΚΑ.

Το μνημόσυνο του Παπάσταυρου Παπαγαθαγγέλου, αλλά και της Πρεσβυτέρας Γιαννούλας, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, 15 Μαΐου 2016, από τον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας.

Την προσωπικότητα και το έργο του αγωνιστή και ιερέα και φλογερού πατριώτη παρουσίασε, σε εγκωμιαστικό λόγο, ο εξ Ελλάδος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κουγιουμτζόγλου, ο οποίος τον γνώρισε κατά τη διάρκεια των δύο θητειών, που υπηρέτησε στην ΕΛΔΥΚ και υπήρξε πνευματικό του τέκνο.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους του Παπάσταυρου Παπαγαθαγγέλου και της Πρεσβυτέρας Γιαννούλας, που βρίσκονται στον περίβολο του ομώνυμου Ιδρύματος και του παρεκκλησίου του Αγίου Νεκταρίου.

Λουκά Α. Παναγιώτου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post