Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίας Υπομονής στο Δάλι

Υποδοχής τιμίας κάρας Αγίας Υπομονής

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίας Υπομονής στο Δάλι

Με λαμπρότητα και τιμές, σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας υποδέχθηκαν, οι κάτοικοι της περιοχής Ηλιουπόλεως Ιδαλίου, την Τιμία Κάρα της Οσίας Υπομονής.

Το Ιερό λείψανο διεκόμισε, από την Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, όπου φυλάσσεται, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και το υποδέχτηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας, συνοδεία του ιερού κλήρου και στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, του Δημάρχου Ιδαλίου Λεόντιου Καλλένου, εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και πλήθους πιστών.

Μετά την εν πομπή είσοδο στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πραγματοποιήθηκε δοξολογική δέηση και στην συνέχεια τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οσία Υπομονή υπήρξε η βασίλισσα του Βυζαντίου Ελένη Δραγάση Παλαιολογίνα, σύζυγος του Εμμανουήλ Β’ του Παλαιολόγου και μητέρα των δύο τελευταίων βυζαντινών αυτοκρατόρων Ιωάννη Η΄ Παλαιολόγου και του Κωνσταντίνου ΙΑ’ Δραγάση Παλαιολόγου.

Το τίμιο θησαύρισμα, το οποίο έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, θα παραμείνει για προσκύνηση από τους πιστούς, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου, μέχρι και την Κυριακή 22 Μαΐου.

Λουκά Παναγιώτου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post