Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 13 Ιουνίου 2016

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 13 Ιουνίου 2016

Ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Εμμανουήλ με θέμα: «Γιατί η Εκκλησία μας έχει την ορθή πίστη και ξεχωρίζει από τις άλλες Χριστιανικές ομολογίες;» θα πραγματοποιηθεί στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας Ύψωνα αύριο Τρίτη  14 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ.

Υποδοχή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Τύχωνος θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του ομώνυμου ναού στην κοινότητα Αγίου Τύχωνα από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο την Τέταρτη 15 Ιουνίου στις 7 μ.μ. και ακολούθως θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου. Με το πέρας του εσπερινού θα γίνει λιτάνευση του ιερού λειψάνου σε δρόμους της κοινότητας. Την επομένη Πέμπτη 16 Ιουνίου το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και θεία λειτουργία προεξάρχοντος και πάλι του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί παράκληση προς τον Άγιο Τύχωνα και θα πραγματοποιηθεί πνευματική ομιλία από τον πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτη Ισαάκ. Θα ακολουθήσει στον περίβολο του ναού σύντομη εκδήλωση από τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου της κοινότητας Αγίου Τύχωνα. Ο ναός θα παραμείνει ανοικτός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για προσκύνηση.

Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς θα πραγματοποιήσει ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Λεμεσού την Τετάρτη 15 Ιουνίου.  Αναχώρηση στις 5:00 το απόγευμα.  Τιμή κατά άτομο 5 ευρώ. Για κρατήσεις θέσεων αποτίνεστε στο τηλέφωνο: 99223960.

Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας το Σάββατο 18 Ιουνίου για το Ψυχοσάββατο και την Κυριακή 19 Ιουνίου για την εορτή της Πεντηκοστής.

Φιλανθρωπικό Δείπνο διοργανώνει η εκκλησιαστική Επιτροπή του ιερού Ναού Αγίου Εφραίμ στον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού τη Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στον περίβολο του ναού. Τιμή εισόδου 10 ευρώ το άτομο. Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την αγορά των κλοπιμαίων ιερών σκευών του ναού. Για περισσότερες πληροφορίες αποτίνεστε στον εφημέριο του ναού, πατέρα Χρίστο στο τηλέφωνο 99515515.

Η Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Ομόδους και το Κοινοτικό Συμβούλιο Ομόδους διοργανώνουν την Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρα 11 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Ομόδους μεγάλο διαγωνισμό Χριστιανικού Επιτραπέζιου παιχνιδιού. Το παιχνίδι ονομάζεται «Αρετές & Πάθη» και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι κατοικούν εντός των ορίων των Ιερών Μητροπόλεων Πάφου και Λεμεσού από 6 έως 12 ετών. Για περισσότερες πληροφορέις και δηλώσεις συμμετοχής αποτίνεστε μέχρι και τις 25 Ιουνίου στο τηλέφωνο 25-422453 ή στο email infο@omodos.org

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

Print Friendly, PDF & Email

Share this post