Συνάντηση των Στρατηγών της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο

Συνάντηση των Στρατηγών της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο

Τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016, στο Κολυμβάρι στην Κρήτη, πραγματοποίησαν  εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης. Πρόκειται για τους αξιωματούχους της Ελληνικής Αστυνομίας που είχαν την ευθύνη για την ασφαλή οργάνωση και πραγματοποίηση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, λίγες ώρες προτού αναχωρήσει ο ίδιος και μαζί του οι Ιεράρχες και όλα τα μέλη της Κυπριακής Αντιπροσωπείας που συμμετέσχαν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, δέχθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, τους αξιωματούχους της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι ζήτησαν τις ευλογίες του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευαρέσκειά του για την άριστη οργάνωση και τον αθόρυβο συντονισμό όλων των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά καθόλο το δεκαήμερο των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Επανέλαβε και πάλι, ο Κύπρου Χρυσόστομος, την πρότασή του προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη και τους άλλους Προκαθημένους, όπως και η επόμενη Μεγάλη Σύνοδος να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη και στον ίδιο χώρο της ΟΑΚ, ένεκα και της ασφάλειας και της φιλοξενίας του κρητικού λαού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε η ευκαιρία και αντιλλάγησαν σκέψεις και απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, τόσο με την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή όσο και με τις πρόσφατες μεγάλες και καταστροφικές πυρκαγιές.

Κατόπιν, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης προσέφερε στον Μακαριώτατο τιμητική αναμνηστική πλακέτα και άλλα αναμνηστικά δώρα. Μάλιστα, παρακάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, και θα σταλεί και σχετική επιστολή για το θέμα αυτό, να έχει και γραπτώς τις Αρχιεπισκοπικές του ευχές και ευλογίες προς όλα τα μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας. Το εν λόγω ευχετήριο γράμμα του Μακαριωτάτου, θα ενταχθεί σε αφιερωματικό τόμο που ετοιμάζει το Σώμα, με την ευκαιρία της σύγκλισης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στην Κρήτη.

Ο Μακαριώτατος αποδέχθηκε την επιθυμία του κ. Δασκαλάκη και θα αποσταλεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή η σχετική επιστολή. Ταυτόχρονα, προσέφερε στους Στρατηγούς αναμνηστικά δώρα και την παραδοσιακή Κυπριακή Κουμανδαρία.

Τους κυρίους Ανδρικόπουλο και Δασκαλάκη συνόδευαν οι κυρίες Φωτεινή Σαββοργινάκη και Αικατερίνη Σχοινοπλοκάκη, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και  Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post