Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ι.ν. Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά (31 Ιουλίου 2016)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ι.ν. Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά (31 Ιουλίου 2016)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016, προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Δήμο Λατσιών, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο και τους Ιερείς της Ενορίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε σε διάκονο τον απόφοιτο της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας», Φανούριο Πρίμα. Στο τέλος, μετά την οπισθάμβωνο ευχή, ο Μακαριώτατος τέλεσε μαζί με όλους τους κληρικούς το 39ο ετήσιο μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου Γ΄ και πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης, τέλεσε και τα μνημόσυνα όσων έπεσαν κατά τη διάρκεια της Τουρκικής Εισβολής του 1974 και κατάγονται ή οι συγγενείς τους ζουν στο Δήμο Λατσιών, καθώς επίσης και όλων των αδελφών των εν ειρήνη τελειωθέντων.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Δήμαρχος Λατσιών κ. Παναγιώτης Κυπριανού. Ακολούθως, έγινε κατάθεση στεφάνων και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, που αφορούσε το έργο και τις αποφάσεις της Αγίας  και Μεγάλης Συνόδου, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένου Ιούνιο στην Κρήτη.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post