Αναχώρησε από την Κέρκυρα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου (13 Αυγούστου)

Αναχώρησε από την Κέρκυρα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου (13 Αυγούστου)

Το πρωί του Σαββάτου 13 Αυγούστου 2016 αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας “ Ιωάννης Καποδίστριας “, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’, μετά της συνοδείας του, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο νησί των Φαιάκων, όπου και προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνος, επί τη επετείω των 300 χρόνων από το Θαύμα της 11ης Αυγούστου και της απαλλαγής της νήσου, υπό των Αγαρηνών το 1716.

Στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο και ολόκληρη την τοπική Εκκλησία για την θερμή αγάπη τους και την αβραμιαία φιλοξενία, όπως την χαρακτήρισε. Επίσης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Κώστα Νικολούζο, την Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Νικολέττα Πανδή, καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς. Η συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας είναι άριστη, πρόσθεσε ο Μακαριώτατος, ο οποίος κλείνοντας ευχήθηκε ο Άγιος Σπυρίδων δια πρεσβειών του να ελευθερώσει τη γενέτειρά του, την Κύπρο, από τον Τούρκο εισβολέα και σύντομα να εορτάσουμε τα ελευθέρια της Μεγαλονήσου.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε και εκείνος με τη σειρά του τόσο τον Μακαριώτατο, όσο και τη συνοδειά του, όπως επίσης και τις τοπικές αρχές για την άψογη συνεργασία, όλες αυτές τις ημέρες της πανηγύρεως. Ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε ακόμη, ότι η παρουσία και η ευλογία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου έδωσε πνευματική ανάταση στο λαό της Κέρκυρας, διότι στο πρόσωπό αντικατοπτριζεται ολάκερη η μαρτυρική Μεγαλόνησος, ιδιάιτερη πατρίδα του Αγίου μας. Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο Μακαριώτατο καλό κατευόδιο και να δώσει Κύριος ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου μας την ελευθερία στην Κύπρο μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post