Τεμάχιο τιμίου ξύλου στη Μητρόπολη Τριμυθούντος

Τεμάχιο τιμίου ξύλου στη Μητρόπολη Τριμυθούντος

Τεμάχιο τιμίου ξύλου από τον Πανάγιο Τάφο θα βρίσκεται στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου για προσκύνηση από τις 20 μέχρι τις 22 Μαΐου.

Το τίμιο ξύλο που βρίσκεται μέσα στην εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα μεταφέρει στην Μητρόπολη Τριμυθούντος ο Σεβ. Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος και θα υποδεχθεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας. Η επίσημη υποδοχή θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 20 Μαΐου 2014 και ώρα 6:30μ.μ., στη συμβολή των οδών Οδυσσέως και Κρίτωνα Τορναρίτη στο Δάλι και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Εκκλησία.

Το Ιερό Κειμήλιο βρίσκεται σε σχήμα σταυρού εντός μεγαλύτερου μεγέθους σταυρού ευλογίας, το οποίο είναι εγκιβωτισμένο σε εικόνα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και της μητέρας του Αγίας Ελένης. Το τίμιο ξύλο φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και στην Κύπρο θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη 22 Μαΐου.

Για να διευκολυνθούν οι πιστοί που επιθυμούν να προσκυνήσουν, ο ναός θα παραμείνει ανοικτός από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 το βράδυ.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post