Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ανέγερση του κτιρίου της Ιεράς Μητρόπολης Τριμυθούντος στο Δάλι

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ανέγερση του κτιρίου της Ιεράς Μητρόπολης Τριμυθούντος στο Δάλι

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ανέγερση του κτιρίου της Ιεράς Μητρόπολης Τριμυθούντος στο Δάλι. Το νερό μπήκε στο αυλάκι και σύντομα αρχίζουν οι εργασίες για την ανέγερση της Μητρόπολης στο χώρο όπου στεγαζόταν το Συμβούλιο Βελτιώσεως Ιδαλίου και το κοινοτικό νοσοκομείο Ιδαλίου, κοντά στον ποταμό Γιαλιά.

Ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος συναντήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2012 με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο με τον οποίο συζήτησαν το θέμα της ανέγερσης της Μητρόπολης Τριμυθούντος.

Ο Μακαριότατος εξέφρασε τη χαρά του γιατί έχουν τελειώσει τα σχέδια της νέας Μητρόπολης Τριμυθούντος. Σε δηλώσεις του στη «ΔΑΛΙNEWS» ο Κύπρου Χρυσόστομος ανέφερε: «φιλοδοξία είναι να κτιστεί ένα μέγαρο αντάξιο της παλαιφάτου Μητροπόλεως Τριμυθούντος και θα έχουμε απαίτηση να το σεβαστούν οι αιώνες, ούτως ώστε να εξυπηρετούμε όλο το λαό της Μητροπολιτικής περιφέρειας Τριμυθούντος».

Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι με την άνεση που θα έχουν τόσο ο Μητροπολίτης όσο και οι υπάλληλοι της Μητρόπολης θα εξυπηρετούν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους, τους χριστιανούς τόσο της πόλεως Ιδαλίου όσο και της ευρύτερης Μητροπολιτικής περιφέρειας. «Είμαστε σε στενότατη επαφή με το Δήμαρχο Ιδαλίου. Είναι έτοιμος να βοηθήσει ούτως ώστε ο χώρος να προετοιμαστεί κατάλληλα εκεί που θα γίνει η οικοδομή».

Ακόμη ανέφερε ότι σύντομα θα μπουν τα θεμέλια τονίζοντας ότι όλοι θα χαίρονται βλέποντας να ανεγείρεται το κτίριο της Μητρόπολης μέχρι να φθάσει η ώρα που θα γίνουν τα εγκαίνια. Στόχος, υπογράμμισε, η νέα Μητρόπολη Τριμυθούντος να λειτουργήσει το συντομότερο. «Ευχόμεθα ότι καλό να δώσει ο Θεός για όλους και για την πόλη του Ιδαλίου, για την Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη αλλά και για όλους τους κατοίκους της Μητροπολιτικής περιφέρειας Τριμυθούντος».

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο δήλωσε στη «ΔΑΛΙNEWS» ότι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος φαίνεται ότι φθάνει στο τέλος του. «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς και εκ μέρους όλων των δημοτών της ιστορικής πόλης του Ιδαλίου τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο αλλά και το Μητροπολίτη Τριμυθούντος Βαρνάβα για την επιλογή της πόλης μας έτσι ώστε να κτιστεί αυτό το σημαντικό κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Τριμυθούντος».

Ο κος Δήμαρχος τόνισε ότι με την ανέγερση της Μητρόπολης Τριμυθούντος δημιουργείται στην περιοχή μια κοιτίδα πνευματικής και κοινωνικής προσφοράς υπογραμμίζοντας: «το γεγονός από μόνο του είναι σημαντικό γιατί θα καταστήσει το Ιδάλιο εκκλησιαστική και πνευματική πρωτεύουσα 35 δήμων και κοινοτήτων της περιοχής». Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιδαλίου σχεδιάζει όπως ο δρόμος που οδηγεί στη νέα Μητρόπολη Τριμυθούντος γίνει πλακόστρωτο αφού συγκαταλέγεται στον πυρήνα του Δαλιού για τον οποίο έγινε η προεργασία και ετοιμάστηκαν τα σχέδια για την αναμόρφωση του.

Πηγή: ΔΑΛΙNEWS

Επιμέλεια: Παναγιώτης Θεοδώρου, Θεολόγος.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post