Για τέταρτη συνεχή χρονιά εθελοντές ποδηλάτες της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Δήμου Ιδαλίου, σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Γονέων του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου και του Γ΄ Δημόσιου & Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Ιδαλίου, προγραμματίζουν τριήμερο ποδηλασίας τις ημερομηνίες 30, 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2012.

Οι ποδηλάτες θα κάνουν με τα ποδήλατά τους το γύρο της Κύπρου. Συγκεκριμένα η διαδρομή θα καλύψει απόσταση 500 χιλιομέτρων, εκ των οποίων μεγάλο μέρος της θα είναι η διαδρομή που συνδέεται, σύμφωνα με την παράδοση, με την παρουσία της Αγίας Ελένης στην Κύπρο (Πύργος, Πόλη Χρυσοχούς, Κύκκος, Σταυρός της Ψώκας, Κοιλάδα των Κέδρων, Λεμεσός-παραλιακός δρόμος, Τόχνη, Σταυροβούνι).

Στόχος της ποδηλασίας είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα υγιεινής διατροφής, σε υγιής τρόπους απασχόλησης όπως η ποδηλασία και η προώθηση της οδικής ασφάλειας.

Μέρος των καθαρών εσόδων της εκδήλωσης θα δοθεί στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο μια Ευχή».

Η εκκίνηση και η λήξη της διαδρομής προβλέπεται να γίνει στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου. Με τον τερματισμό των ποδηλατών την Κυριακή 1 Απριλίου το απόγευμα, θα διοργανωθεί “Πανηγύρι Χαράς” το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ζωγραφική, φουσκωτά, λειτουργία εργαστηρίου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, διανομή ενημερωτικού υλικού για την οδική ασφάλεια, βόλτα με άλογα, λειτουργία καφενείου, φαγητό, παιχνίδια, βόλτα με μοτοσυκλέτες, παρουσία ηθοποιών από αγαπημένες σειρές κ.α.

Η όλη εκδήλωση θα καλυφτεί από τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης, Επίσης κατά την εκδήλωση τερματισμού την Κυριακή 1 Απριλίου θα διοργανωθεί Live Link από τον ραδιοσταθμό Super FM.

Διοργανωτές:
Συνδεσμος Γονέων Γ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου
Σύνδεσμος Γονέων Δημόσιου και Κοινοτικού Νημπιαγωγείου Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου
e-mail: [email protected]
Τηλ.επικ.: 99482668 Κυριάκος, 96600308 Γεωργία
Υποστηρικτής: Τηλεόραση SIGMA

Print Friendly, PDF & Email

Share this post