Άφιξη της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος

Άφιξη της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος

Η Τίμια Κάρα του Αγίου Στυλιανού θα παραμείνει για προσκύνημα στον Κόρνο μέχρι τις 26 του μήνα

Άξιο προσκύνημα…

Με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία, έγινε η υποδοχή στην Κύπρο, τμήματος της Τίμιας Κάρας του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, από αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος, στην Καρδίτσα.
Τις τιμές απέδωσε άγημα των τεθωρακισμένων και η Φιλαρμονική της Αστυνομίας.
Την Τίμια Κάρα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Τριμυθούντος και Λευκάρων Βαρνάβας και το ιερατείο της περιφέρειας. Την κυβέρνηση της Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας.
Την Τίμια Κάρα του Αγίου Στυλιανού μετέφερε στον Κόρνο, Ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους Αρχιμανδρίτες της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναρίου Φαρσάλων, της Καρδίτσας, όπου θα παραμείνει για προσκύνημα έως και τις 26 Ιουνίου.
Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κόρνου, Μιχάλης Σάββα, δήλωσε ότι το Ιερό Κειμήλιο θα παραμείνει στον Τίμιο Πρόδρομο του Κόρνου για μία εβδομάδα, από τις 6 το πρωί μέχρι τα μεσάνυκτα.
Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για τον Άγιο Στυλιανό, το τμήμα της Τίμιας Κάρας μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας στην Ελλάδα, πριν από 190 χρόνια, από τον Αρχιμανδρίτη Κύριλλο.

Άννα-Μαρία Ευτυχίου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post