Επίσκεψη μουσικής ομάδας στο Μακάρειο και Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας (24 Δεκεμβρίου 2016) και στις Κεντρικές Φυλακές (26 Δεκεμβρίου 2016)

Επίσκεψη μουσικής ομάδας στο Μακάρειο και Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας (24 Δεκεμβρίου 2016) και στις Κεντρικές Φυλακές (26 Δεκεμβρίου 2016)

Την παραμονή των Χριστουγέννων, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μακάρειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο και στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από τις 18.30 έως τις 22.00.

Η ομάδα αποτελείτο από ιεροψάλτες, μουσικούς και οργανοπαίχτες παραδοσιακών μουσικών οργάνων. Η ψυχή της πολυπληθούς παρέας ήταν ο Ιεροψάλτης του ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου του ομώνυμου Ιδρύματος στο Πλατύ Αγλαντζιάς, κ. Τάκης Παντελή από την κατεχόμενη Μια Μηλιά, με τα παιδιά, τα εγγόνια, τους μαθητές και συνεργάτες του.

Της ομάδας ηγείτο ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος μαζί με τα δώρα από όλη την ομάδα, προσέφερε και τις ευλογίες της Εκκλησίας μας, καθώς και τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου.

Τέλος, όλα τα μέλη της μουσικής ομάδας, ευχήθηκαν στους ασθενείς περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Μέσα στο ίδιο πνεύμα το γιορτινό τη Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 (10:00-12:00), η ίδια ομάδα με επικεφαλής τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, επισκέφθηκε τις Κεντρικές Φυλακές στον Άγιο Παύλο στη Λευκωσία. Η μουσική ομάδα μέσα στο χαρμόσυνο περιβάλλον των Χριστουγέννων εισήλθε μετά από τις κανονικές διαδικασίες εισόδου στο χώρο των Φυλακών. Όπου συναντήθηκαν με τους φυλακισμένους συνανθρώπους μας σε τέσσερα σημεία των Φυλακών, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμοδιών. Μαζί με τα διάφορα γλυκά του Αγίου Δωδεκαημέρου που προσέφερε η μουσική ομάδα ευχήθηκαν στους φυλακισμένους τα δώρα της Γεννήσεως του Θεανθρώπου ειρήνη, υπομονή, αισιοδοξία και αγάπη να γεμίζουν τις ψυχές όλων των ανθρώπων όπου κι αν βρίσκονται ό,τι λάθος ή παράπτωμα κι αν συνέβηκε στη ζωή τους.  

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και από μέρους όλης της μουσικής ομάδας ευχαρίστησε την Διευθύντρια των Φυλακών κα Άννα Αριστοτέλους, καθώς και την Ψυχίατρο των Φυλακών κα Αγάθη Βαλανίδου για την διευκόλυνση στην πραγματοποίηση της επισκέψεως.

Να σημειωθεί ότι στις Κεντρικές Φυλακές υπάρχει Εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Επιφάνιο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post