2η ομάδα θεολόγων προσκυνητών από την Γερμανία στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

2η ομάδα θεολόγων προσκυνητών από την Γερμανία στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Την Τρίτη, 21 Απριλίου 2015, το πρωί έφθασε ομάδα 20 θεολόγων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, μέσα στα πλαίσια της προσκυνηματικής τους εκδρομής στην Κύπρο.

Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή έγιναν δεχτοί από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Τους φιλοξένησε στο Μέγα Συνοδικό και τους μίλησε για την ιστορία της Εκκλησίας της Κύπρου και τη δομή οργάνωσης της Εκκλησίας για 2.000 έτη.

Κατόπιν επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄, όπου γνώρισαν τη τέχνη και τον θρησκευτικό πολιτισμό των Κυπρίων καθώς  επίσης εντυπωσιάστηκαν βλέποντας τα επαναπατρισθέντα κειμήλια από την κατεχόμενη γη μας. Στη συνέχεια εισήλθαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου, όπου θαύμασαν τις περίφημες τοιχογραφίες και τα ξυλόγλυπτα κειμήλια.

Αργότερα προχώρησαν στα δρομάκια της παλαιάς πόλης της Λευκωσίας, όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν κι τις άλλες ιστορικές Εκκλησίες της παλαιάς Πόλης της Λευκωσίας και να δουν την κατάσταση που επικρατεί στην πράσινη γραμμή.

Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε σε όλους καλή παραμονή στην Κύπρο και να μεταφέρουν χαιρετισμούς στην περυσινή ομάδα των Γερμανών θεολόγων που είχαν επισκεφθεί τη νήσο μας.

 

Από το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Print Friendly, PDF & Email

Share this post