Επίσκεψη στην εντός των τειχών Λευκωσία καθηγητών από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Επίσκεψη στην εντός των τειχών Λευκωσία καθηγητών από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Την Τρίτη, 21 Απριλίου 2015, επισκέφθηκαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή και το Βυζαντινό Μουσείο καθηγήτριες της Ελληνικής Γλώσσας απο τις πρώην Ανατολικές Χώρες. Η επίσκεψη ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα φιλοξενίας στην Κύπρο που παρέχει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των εκπαιδευτικών, έγιναν δεκτοί απο τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, ο οποίος τους μίλησε για την ιστορία της Εκκλησίας της Κύπρου, τους ξενάγησε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και στις αίθουσες του Βυζαντινού Μουσείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ,’ καθώς επίσης και στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη.

Ακολούθως, ο Επίσκοπος Μεσαορίας συνόδευσε την ομάδα εκπαιδευτικών σε προσκυνηματική διαδρομή απο τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη προς τους Ιερούς Ναούς της Παναγίας Χρυσαλινιωτίσσης  και  Αγίου Κασσιανού, περπάτησαν στα δρομάκια της παλιάς πόλης, απέκτησαν την εμπειρία της μοιρασμένης πόλης με την πράσινη γραμμή και έφτασαν στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης. Στην πλατεία ανάμεσα στο Παρθεναγωγείο και την Εκκλησία της Φανερωμένης ο Θεοφιλέστατος προσέφερε κέρασμα στις καθηγήτριες και τους συνοδούς απο το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Να σημειώσουμε ότι, ήδη την Πέμπτη 2 Απριλίου και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας πραγματοποίησε 4 διαλέξεις στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Οι διαλέξεις αφορούσαν την ιστορία της Εκκλησίας της Κύπρου, τα προσκυνήματα και μοναστήρια της πατρίδας μας  καθώς, και το έργο του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων εν γένει. Τις δύο τελευταίες διαλέξεις τις παρακολούθησαν και εκπαιδευτές της Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης.

Με την ολοκλήρωση της περιήγησης στην παλιά πόλη, ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε καλή συνέχεια στο πρόγραμμα και όταν, με το καλό, τον Ιούνιο, θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους να αναδειχθούν σε πρεσβευτές της ιστορίας και του πολιτισμού της Κύπρου.

 

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post