Κληρικοί από τη Σλοβακία στην Ιερά Αρχιεπισκοπή

Κληρικοί από τη Σλοβακία στην Ιερά Αρχιεπισκοπή

Από μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκοπους Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, τον Επίσκοπο Milos Klatik, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών στη Δημοκρατία της Σλοβακίας, καθώς και τον στρατιωτικό Ιερέα Marian Bodollo, οι οποίοι βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη νήσο μας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, 22 Απριλίου 2015.

Ο Επίσκοπος Milos Klatik και ο στρατιωτικός Ιερέας Marian Bodollo, έχουν ήδη επισκεφθεί το απόσπασμα των Σλοβάκων στρατιωτών που λαμβάνουν μέρους στην Ειρηνευτική Δύναμη των ΟΗΕ στην Κύπρο, τόσο στη Λευκωσία όσο και στην Αμμόχωστο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας του δέχθηκε εγκάρδια στο Γραφείο του, τους ξενάγησε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου και το Βυζαντινό Μουσείο στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας τους περιέγραψε την πορεία των Αποστόλων στην Κύπρο το 45 μ.Χ. και τη σημασία που έχει για τη δομή της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κύπρου για 2.000 έτη. Τόνισε τη σημασία για όλη την Ευρώπη, του εκχριστιανισμού του πρώτου Ρωμαίου Διοικητή στην Πάφο, του Ανθύπατου Σέργιου, το 46 μ.Χ.

Αναφέρθηκε στον Αρχιεπίσκοπο και Εθνάρχη Μακάριο Γ΄, τον οποίο ο Επίσκοπος  Milos Klatik, θυμότανε από μικρός, που τον έβλεπε στην τηλεόραση. Και τον εντυπωσίαζε η όλη του προσωπικότητα.

Στο Βυζαντινό Μουσείο είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους περίφημους θησαυρούς της Εκκλησίας μας. Τους δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα η γνωριμία με τα επαναπατρισθέντα κειμήλια μας από τις λεηλασίες και τις κλοπές των τούρκων αρχαιοκάπηλων.

Τέλος, έγινε ανταλλαγή δώρων και ευχαρίστησαν μέσω του Επισκόπου Μεσαορίας, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο για την ευκαιρία που τους χάρισε να γνωρίσουν το θρησκευτικό κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου και να έχουν αυτή την όμορφη εμπειρία γνωριμίας με τους συνεργάτες του Μακαριωτάτου και να πληροφορηθούν για την ιστορία της Αυτοκέφαλής Εκκλησίας της Κύπρου, τα προσκυνήματα και τον εν γένει θρησκευτικό πολιτισμό της Κύπρου.

 

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας.

 

Κληρικοί από τη Σλοβακία στην Ιερά Αρχιεπισκοπή (1)

Print Friendly, PDF & Email

Share this post