Εκκλησιαστική μουσική πανδαισία στο Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου

Εκκλησιαστική μουσική πανδαισία στο Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου

Το πρωί της Παρασκευής, 19 Δεκεμβρίου 2014, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στο Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, στο Στρόβολο.

Το Ίδρυμα εκπαιδεύει ενήλικα άτομα με μέτρια και ελαφρά νοητική υστέρηση για να αποκατασταθούν κοινωνικά και επαγγελματικά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρουσίασε πρόγραμμα με ύμνους των Χριστουγέννων η 16μελής Μητροπολιτική Χορωδία από τη Ρίγα της Λετονίας, με χοράρχη τον Πρωθιερέα π. Ιωάννη. Η εν λόγω χορωδία έφθασε την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου για φιλανθρωπικές μουσικές παραστάσεις έως το Σάββατο το βράδυ.

Ήδη, η χορωδία επισκέφθηκε και έψαλλε, εκτός το Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, στο Γενικό Νοσοκομείο και το Μακάρειο Νοσοκομείο. Το απόγευμα πραγματοποίησαν τηλεοπτική παράσταση.

Το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, το πρωί, θα μεταβούν για παράσταση στη Λεωφόρο Μακαρίου, μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων είναι η Φιλανθρωπική Εκδήλωση Candle Voices Charity, η οποία διοργανώνεται για πρώτη φορά με φιλοξενούμενους την 16μελή Ορθόδοξη Χριστιανική χορωδία Koris Logos από την Λετονία, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, και ώρα 7:00μ.μ. στην Αίθουσα Πύλης Αμμοχώστου στη Λευκωσία.

Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου και τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στο Φιλανθρωπικό Έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Μέσα σε πνεύμα κατάνυξης και σε μια ατμόσφαιρα που εμπνέει Χριστούγεννα, η Χορωδία Koris Logos από την Λετονία, θα μας ταξιδέψει μέσα από γιορτινές ψαλμωδίες σε μια εκδήλωση που στόχο έχει να βοηθήσει τον συνάνθρωπό μας.

Στο χώρο της Πύλης Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί Έκθεση για τα Προσκυνήματα και τους ιερούς τόπους της Κύπρου, καθώς επίσης και προβολή των παραδόσεων του Αγίου Δωδεκαημέρου.

 

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου.

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post