Οι μαθητές μάς οδηγούν, μέσω της Τεχνολογίας, στα Προσκυνήματα της πατρίδας μας

Οι μαθητές μάς οδηγούν, μέσω της Τεχνολογίας, στα Προσκυνήματα της πατρίδας μας

Την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013, οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Πάνω Λακατάμειας, που έλαβαν μέρος στη Χαρτογραφική μελέτη των ιερών τόπων της Κύπρου, επισκέφθηκαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή. Η επίσκεψη σκοπό είχε τη γνωριμία με το Θρησκευτικό Κέντρο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κύπρου και ακολούθως, την παρουσίαση της μελέτης τους, μαζί με τον καθηγητή της Γεωγραφίας, κ. Γεώργιο Σεκκέ, στο Γραφείο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Η εν λόγω μελέτη ξεκίνησε το περασμένο Φθινόπωρο και έφθασε σε ένα αξιόλογο στάδιο, που μπορεί να δημοσιευθεί και να χρησιμοποιηθεί από τους επισκέπτες του διαδικτύου.

Είναι γεγονός ότι έχει γίνει πολύτιμη εργασία και θα συνεχιστεί και κατά τη νέα σχολική χρονιά 2013-14, οπότε και θα ολοκληρωθεί και στην τελευταία λεπτομέρεια. Ο χρήστης της μελέτης έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί όλα τα Μοναστήρια και τις Εκκλησίες της Κύπρου και να αναζητήσει υλικό και πληροφορίες, οι οποίες αναρτήθηκαν από τα ίδια τα παιδιά κατόπιν καθοδήγησης και έρευνας σε συνεργασία με τον αρμόδιο καθηγητή του μαθήματος της Γεωγραφίας και σε επικοινωνία και με καθηγητές άλλων ειδικοτήτων.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος παρακολουθεί και συνεργάζεται τόσο με το καθηγητή κ. Σεκκέ, όσο και με τους μαθητές από την πρώτη στιγμή, επαίνεσε τα παιδιά και συνεχάρη όλους τους συντελεστές για τον κόπο και την προσπάθεια. Επίσης, ευχαρίστησε, ο Επίσκοπος Μεσαορίας, τη διεύθυνση του Γυμνασίου για την εν γένει συνεργασία και την ενθάρρυνση των παιδιών να ετοιμάσουν αυτή την πολύτιμη Χαρτογραφική μελέτη.

*********************************************

В четверг 16 мая 2013 г. ученики гимназии им. Иоанна Златоуста Пано Лакатамьи принявшие участие в Картографическом исследовании святых мест Кипра, посетили Кипрскую Архиепископию. Целью визита было знакомство с религиозным центром Автокефальной Церкви Кипра, а также представление проделанной работы учениками преподавателя географии Георгия Секке, которая прошла в кабинете Преосвященного епископа Месаорийского Григория.

Настоящая работа началось прошлой осенью и на сегодня её уровень уже позволяет разместить проделанную работу для пользователей сети интернет.

Настоящее начинание без сомнения будет продолжено и в следующем учебном 2013-2014 году, чтобы привести его к завершению. Пользователь программы будет иметь возможность посетить все монастыри и церкви Кипра, а также получить нужную информацию, которая была размещена учениками под руководительством ответственного преподавателя урока Географии в сотрудничестве с преподавателями других предметов.

Высокопреосвященный епископ Месаорийский Григорий с самого начала следящий за развитием программы и сотрудничающий как с преподавателем г. Секке так и с учениками похвалил и поздравил всех участвовавших за труды. Также епископ Месаорийский поблагодарил руководство гимназии за сотрудничество и воодушевление ребят на подготовку ценного картографического исследования.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post