Συνάντηση Μακαριωτάτου με ευρωπαίους δημοσιογράφους για τις Προσκυνηματικές Περιηγήσεις

Συνάντηση Μακαριωτάτου με ευρωπαίους δημοσιογράφους για τις Προσκυνηματικές Περιηγήσεις

Το Μεγάλο Σάββατο, 4 Μαΐου 2013, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο Γραφείο του, ομάδα δημοσιογράφων από την Ελβετία, Γαλλία και Γερμανία, τους οποίους συνόδευε ο επίτιμος Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ζυρίχη και υπεύθυνος του Γραφείου του ΚΟΤ στη Ζυρίχη, κ. Γιώργος Παπαντωνίου. Οι εν λόγω δημοσιογράφοι διακρίνονται για τα θρησκευτικά και πολιτιστικά ενδιαφέροντα. Για το λόγο αυτό επισκέφθηκαν τη νήσο μας από την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου έως τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου 2013, για να γνωρίσουν την Ορθόδοξη Παράδοση και κατεξοχήν το Ορθόδοξο Πάσχα.

Επισκέφθηκαν Μοναστήρια και Εκκλησίες σε πόλεις και κοινότητες. Γνώρισαν τα έθιμα και τις παραδόσεις πριν και μετά την Κυριακή της Αναστάσεως.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου είχαν την ευκαιρία μέσα από το διάλογο που ανέπτυξαν μαζί του, να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς την εκκλησιαστική ιστορία και την αποστολική παράδοση της Εκκλησίας της Κύπρου. Κατόπιν οι φιλοξενούμενοι παρακάθισαν σε σαρακοστιανό παραδοσιακό γεύμα του Μεγάλου Σαββάτο, όπως το βιώνουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Προτού αναχωρήσουν συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Κατά τη συνάντηση με τον Επίσκοπο Μεσαορίας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, καθώς επίσης το έργο, την προσφορά και τις προοπτικές του στο μέλλον.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συνέντευξη από τον Επίσκοπο Μεσαορίας, αναφορικά με τις προσκυνηματικές διαδρομές και τις πρακτικές διευκολύνσεις των προσκυνητών ξένων και ντόπιων.

Ο Μεσαορίας Γρηγόριος επισήμανε τη σπουδαιότητα που διακρίνει τον εκκλησιαστικό, πνευματικό και πολιτιστικό θησαυρού της Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου, καθώς και την παρουσία αυτού του πολιτιστικού θησαυρού σε συνέδρια, εκθέσεις και άλλες ευκαιρίες. Επίσης, ανακοίνωσε την ετοιμασία εγχειριδίου, δηλ. βοηθήματος για τους προσκυνητές και τους ειδικούς σε θέματα θρησκευτικού τουρισμού, με περιεχόμενο την ιστορία, τη θεολογία και τη λαογραφία των εορτών πριν και μετά το Πάσχα στην Κύπρο.

Αναχωρώντας από την Ιερά Αρχιεπισκοπή οι φιλοξενούμενοι έλαβαν βιβλία, χάρτες, καθώς και DVD, τα οποία έχουν περιεχόμενο την παράδοση, τη τέχνη και το ορθόδοξο βίωμα στην Κύπρο.

Από το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Συνάντηση Μακαριωτάτου με ευρωπαίους δημοσιογράφους για τις Προσκυνηματικές Περιηγήσεις1

Print Friendly, PDF & Email

Share this post