Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη

Ακολουθεί η προσφώνηση του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα (Σάββατο, 9 Μαΐου 2015)

Μακαριώτατε

Πατριάρχα της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας,

Συρίας, Αραβίας, Κιλικίας, Ιβηρίας τε και Μεσοποταμίας

και πάσης Ανατολής

Κύριε Κύριε Ιωάννη,

Απο τους τόπους, τους οποίους επισκέφτηκαν και βάδισαν τα πόδια του Θεανθρώπου μας Κυρίου Ιησού Χριστού και οι Απόστολοι του, απο τους τόπους, που πρώτοι δέχτηκαν τα θεόπνευστα λόγια του Ευαγγελίου, Σας υποδεχόμαστε, τόσο εμείς προσωπικά, όσο και ο Κλήρος, οι Μοναστές, οι πολιτικές και άλλες Αρχές της περιοχής μας, καθώς επίσης και ο περιούσιος του Θεού Λαός μας, και Σάς προσφωνούμε και Σας “επευφημούμε με το Ἑυλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου”.

Παράλληλα, απο τους τόπους, τους οποίους αγίασαν και ανέδειξαν μεγάλες και πολυσήμαντες εκκλησιαστικές και πατερικές προσωπικότητες, όπως του Αγίου Μελετίου, Πατριάρχη Αντιοχείας και Προέδρου της Β΄ Οικουμενικής Συνόδου, του Ιωάννη του Χρυσοστόμου, του Ιωάννου του Δαμασκηνού, του Κοσμά του Μελωδού και πολλών άλλων, Σας καλωσορίζουμε, ως φορέα και συνεχιστή αυτής της θεοφρούρητης εκκλησιαστικής παράδοσης, και Σας απευθήνουμε τον θεοκήρυκτο λόγο: “ὡς ὡραῖοι οἱ πόδες τῶν εὐαγγελιζομένων εἰρήνην, τῶν εὐαγγελιζομένων τὰ ἀγαθά!” (Ρωμ. ι΄ 15).

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο εδώ…

Βίντεο: Αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κ. κ. Ιωάννη στην προσφώνηση του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα (9 Μαΐου 2015)

Print Friendly, PDF & Email

Share this post