Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χυσοστόμου στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ (16 Μαΐου 2017)

Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χυσοστόμου στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ (16 Μαΐου 2017)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος την Τρίτη, 16 Μαΐου 2017, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” του ΡΙΚ, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με το Κυπριακό και τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δήλωσε ότι όσο η Τουρκία τα θέλει όλα και δεν είναι πρόθυμη βρεθεί μια σωστή και λογική λύση, τότε όλες οι συζητήσεις που γίνονται παραμένουν άκαρπες, αφού προωθούν μια λύση που δεν είναι λειτουργική για τον λαό. Ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι μετά από 43 χρόνια συζητήσεων δεν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα που υπάρχουν, γι΄ αυτό και θα πρέπει να αλλάξουμε τη στάση μας. Η Κύπρος, αφού ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει επιτέλους να λειτουργεί ως ευρωπαϊκό κράτος.

Στην Κύπρο υπάρχουν πάνω από 300.000 έποικοι από την Τουρκία, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν ποτέ να υιοθετήσουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και νοοτροπίας, αφού έχουν τον δικό τους ανατολίτικο πολιτισμό. Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι ο αληθινός λόγος για τον οποίο η Τουρκία έφερε τους έποικους στην Κύπρο ήταν και είναι η αλλοίωση της δημογραφικής σύνθεσης της πατρίδας μας, πράγμα που δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.
 
Όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές ο Μακαριώτατος δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν προσωποληπτεί αφού όλος ο λαός αποτελεί ποίμνιό της. Η Εκκλησία επιθυμεί να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, όσον αφορά το Εθνικό μας ζήτημα, επειδή πλέον δεν χωρούν άλλα λάθη.
Απαντώντας σε κριτική που του ασκείται ότι ασχολείται περισσότερο με τα οικονομικά και λιγότερο με τα πνευματικά, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είπε ότι πρώτα απ΄ όλα είναι κληρικός. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι αυτή η άποψη υπάρχει περισσότερο λόγω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία, όσες φορές έρχονται στους Ιερούς Ναούς όπου λειτουργεί τις Κυριακές και στις γιορτές, προβάλλουν μόνο αυτά που θέλουν και όχι τον πνευματικό λόγο που κάνει για τη συγκεκριμένη γιορτή.
Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος έκφρασε τη στάση της Εκκλησίας της Κύπρου όσον αφορά τη δωρεά οργάνων, δηλώνοντας ότι ασφαλώς και είναι υπέρ αν αυτό μπορεί να σώσει ζωές.     
Βίντεο: Ολόκληρη τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χυσοστόμου στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ (16 Μαΐου 2017) .

Print Friendly, PDF & Email

Share this post